VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

AKTUÁLIS HÍREK: MSZP az ötpárti egyeztetésről; nyelvvizsga „amnesztia” a diplomásoknak; a kivándorlás veszélyeiről; a rászoruló gyermekek egész évi étkeztetéséről
Felvitel dátuma: 2015. április 25., szombat

Az MSZP csak akkor vesz részt az ötpárti egyeztetésen, ha csökken a gáz ára
A brókerkormány nem adhatja továbbra is drágán az embereknek azt a gázt, amelynek az ára az utóbbi fél évben csaknem a felére csökkent! Amíg a Fidesz-KDNP kormány nem fejezi be ezt a korrupt nyerészkedést, az MSZP nem tárgyal azokról a kétharmados törvényekről, melyek az energiahatékonyságról és a közlekedési infrastruktúra-beruházások gyorsításáról szólnak.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a április 23-ra tervezett ötpárti egyeztetésen csak akkor számíthat az MSZP részvételére, ha kormánya felhagy a magyar emberek megkárosításával és odaadja nekik az olcsóbb gáz hasznát.
Ehhez a kormánypártok részéről nem kell más, csupán egy gombnyomás. Az MSZP-nek ugyanis volt egy törvényjavaslata arról, hogy az olcsóbb kőolaj és gáz miatt az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjen a lakossági gázszámla, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődjön a lakossági áramszámla, és legyen olcsóbb 10 százalékkal a távhő. A Fidesz ezt nem támogatta.
Az MSZP az embereket képviseli, ezért nem adja szavazatát egy olyan energiapolitikához, amely milliókat húz ki milliók zsebéből.
Ezért a Fidesz csak akkor számíthat az MSZP részvételére az egyeztetésen, ha garanciát ad arra, hogy a szocialisták által újra benyújtott törvényjavaslatot támogatni fogja.


Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezető-helyettese


Az MSZP oktatási kabinetvezetője azt javasolja, hogy a kormányzat hirdessen "amnesztiát" azoknak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehetik át a diplomájukat.
Hiller István, az Országgyűlés alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, becslésük szerint mintegy ötvenezer magyar állampolgárról van szó, és javaslatuk alapján mindenki, aki a 2015/16-os tanév végéig lezárja a tanulmányait, azzal a bejegyzéssel kapna oklevelet, hogy "nyelvvizsga nélkül". Aki a diploma átvételét követő két éven belül nyelvvizsgát szerez, az teljes értékű diplomát kap - részletezte.
Hozzátette: az érintettek foglalkoztatásáról a végső döntést a munkaerőpiac hozza meg. Jelezte, hogy javaslatát benyújtja az átalakítások miatt most módosítani tervezett felsőoktatási törvényhez.
Az ellenzéki politikus arra is javaslatot tett, hogy az egész napos iskolában - ami szerinte ma kötelező napköziként értelmezhető - a délutánokat állami költségen idegennyelv-oktatásra használják. Hozzátette: a szaktanárok többletmunkája többletjuttatást igényel, ezért módosító javaslatot fog benyújtani a költségvetéshez.
Kérdésre válaszolva közölte, ezen intézkedés bevezetését a 2016/17-es tanévtől látja reálisnak. Hiller István azt mondta, ezen intézkedés egy teljes tanévre számítva 3,6 milliárd forintba kerülne, így jövőre 1,2 milliárd forint lenne. Akik stadionokban mérik a költségvetést, azoknak ez meg se kottyan - fogalmazott.
A kormánynak azt is javasolta, állítsa vissza a nulladik évfolyam rendszerét, illetve javarészt uniós források bevonásával teremtse meg annak lehetőségét, hogy minden nappali tagozatos, alapképzésre felvett felsőoktatási hallgató tanulmányai alatt három hónapot idegen nyelvi közegben tölthessen, elsősorban angol nyelvi tanulmányok folytatására. Utóbbival kapcsolatban kérte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos közbenjárását is.
Az MSZP oktatási kabinetvezetője közölte, ezen javaslatának megvalósításához külön tárgyalások eredményeként igénybe vehető az EU Erasmus+ programja 10-15 százalékos önrész vállalása mellett.
Hiller István úgy értékelt, hogy 2010 óta romlott az iskolarendszerű idegennyelvi képzés színvonala, a 2010-2011 óta beindított programok megbuktak. Felidézte, hogy a 2005-ben indult nulladik évfolyamok 2009-ben hoztak először eredményt, amikor 10 ezer érettségiző fejezte be nyelvvizsgával ezt az oktatási formát. A kormányváltás után azonban megszüntették ezt az évfolyamot - tette hozzá. Szóvá tette azt is, hogy a 2011-es köznevelési törvény után "rendszeridegen elemmé" váltak a két tanítási nyelvű iskolák.
A szakpolitikus szerint megbukott a Diplomamentő program is, amelyre 2015 január végéig az érintettek 25 százaléka jelentkezett, 45 százalékukkal kötöttek támogatási szerződést. Mint mondta, ha mindenki átmegy a vizsgán, akkor is az érintettek teljes körének 11 százaléka jut hozzá a diplomájához, ez nem eredmény, hanem kudarc.
2020-tól csak nyelvvizsga birtokában lehet felsőfokú intézménybe jelentkezni - emlékeztetett Hiller István, majd rámutatott, hogy értékelése szerint ezzel párhuzamosan szűkítették a nyelvvizsga megszerzésének lehetőségeit.
A szocialista politikus szerint a lehetőségek szűkülése miatt a tehetős családok a piacról szerzik be a szükséges tudást, míg aki erre nem képes, szegényebb, versenyhátrányba kerül.


Ujhelyi: a kormány eddig eltagadta, most felismerte a kivándorlás veszélyeit


Csak látványprogram a külföldre vándorolt magyaroknak meghirdetett kormányzati segítség, hiszen mindössze ötven fiatalnak kívánnak lehetőséget nyújtani, miközben ennek tízezerszerese választotta az elmúlt években a kényszerkivándorlást.
Az mindenképpen üdvözlendő, hogy a kormány öt év után végre felismerte: tömegesen hagyják el az országot a magyar fiatalok és választanak új életet a kilátástalanság helyett. Miután személyes vállalásom volt korábban, hogy a meghirdetett "Hazaváró-program" keretében minden lehetséges magyarországi és uniós lehetőséget ki fogok használni a hazatérni és Magyarországon boldogulni vágyó fiatalok érdekében, ezért támogatom ezt a kezdeményezést is. Az Európai Parlament képviselőjeként és az MSZP alelnökeként az elmúlt hónapokban számos megkereséssel éltem a magyar kormány és az európai intézmények felé az ügyben, a napokban pedig egy olyan "pilot-projektet" nyújtottam be az Európai Bizottsághoz, amely várhatóan jóval több fiatalnak fog lehetőséget biztosítani a hazatérésre.
Az Orbán-kormány eddigi ötéves kormányzása alatt tudomást sem vett a veszélyes méreteket öltött emigrációról, a miniszterelnök legutóbb is azt volt képes mondani, hogy a kivándorlás nem létezik, hiszen csak egy "közös gazdasági térben való szabad munkavállalásról" van szó. A most meghirdetett kormányprogram kapcsán is lekezelő módon azt hangsúlyozzák: a pénzügyi keret "a problémához mérten kicsi". Ezek szerint még mindig nem értik.
Hiteles statisztikák bizonyítják, hogy több mint félmillió fiatal magyar távozott már az országból, a kivándorlás mértéke pedig épp az Orbán-kormány idejében gyorsult fel kiugró módon. A Fidesz elnöke a 2014-es választások előtt azt mondta: "ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni". Egyelőre csak az látszik, hogy elmenekülnek a fiatalok.
Szigorú figyelemmel fogom követni a most meghirdetett kormányzati lépéseket és azok eredményeit, az általam korábban meghirdetett programot pedig folytatom. Mindannyiunk érdeke ugyanis, hogy a magyar fiatalok Magyarországon találják meg a boldogulásukat. Még akkor is, ha erre jelenleg kevés az esélyük.
dr. Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnökeA kormány folyton csak ígérget, de nem fordít elég pénzt a problémák megoldására. Ahol százmilliárdokat fektetnek stadionokba, nem igaz, hogy a gyerekekre nincs pénz! Az MSZP benyújtott javaslata arra kötelezné a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben oldja meg végre a rászoruló gyermekek egész éves étkeztetését.
A bölcsődei dolgozók háromnegyedének fizetése sem éri el a létminimumot. A Fidesz-kormány 2010 óta ígérgeti a fizetésemelést a rendkívül fontos munkát végző bölcsődei dolgozóknak. Most épp jövőre ígérik az ágazatban az életpályamodellt. Az MSZP szerint nem bérpótlékokra van szükség, hanem azonnali fizetésemelésre!
Nincs megoldva a bölcsődei férőhelyhiány sem. A 3 év alatti gyerekek alig 16%-a jár bölcsődébe. Azonnal és ne csak papíron bővítsék a bölcsődei férőhelyeket, és vonják vissza a fizetős bölcsődei ellátást! A bölcsődéknél fennálló férőhely és pénzhiány az óvodákat is fenyegeti.
Az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy töltsék le az idei költségvetéshez benyújtott szocialista módosító javaslatokat: minden felsorolt problémára megoldást fognak találni bennük. Akik stadionokban mérik a költségvetést, azoknak meg se kottyanhat a rászoruló gyerekek és a gyerekekért dolgozó emberek megbecsülése!
 Bangóné Borbély Ildikó, a Népjóléti bizottság tagja
cimkék: mszp ötpárti egyeztetés Tóth Bertalan nyelvvizsga nélküli diploma Hiller István a kivándorlás veszélyei Ujhelyi István Bangóné Borbély Ildikó gyermekétkeztetés egész évbenWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum