VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A váci mutyi folytatódat... – 2015.04.27. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ: dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2015. április 27., hétfő

A váci mutyi folytatódhat és gyávulással párosul   


1. Az új választási ciklusban nem először volt kísérlet az átláthatóság, a képviselői ellenőrzés lehetőségének növelésére, de a jobboldali többség most is, az április 23-i képviselő-testületi ülésen is megakadályozta a helyi korrupció ellenes önkormányzati tevékenység javítását. Leszavazták az ezt elősegítő előterjesztéseket. Pedig az országos hangulat sem kedvez e politikailag önpusztító magatartásnak. Így nem javul a helyzet a Holdingnál és a felügyelő bizottságainál. Ez utóbbinál is a Fördős-rezsimre jellemző magatartás jelent meg:
– Több éves törvénytelenség után új összetételű felügyelő bizottságot választottak a Városimázs Kft-nél a helyben előterjesztett személyek közül, akikről talán csak az előterjesztő Fördős Attila tudta, hogy kicsodák. Ez már több mint felelőtlenség, ez cinizmus és hatalmi arrogancia. Természetesen a tiszteletdíjra vonatkozó javaslat sem maradhatott el, aminek itt nem a mértékével van baj, hanem azzal, hogy a Holdingnál lévő felügyelő bizottság érdemtelenül magas tiszteletdíjai ugyanilyen mértékben nem csökkentek, pedig a munkájuk és a felelősségük igen, az új bizottság létrejöttével.
– A tavalyi ellenőrzési tervről szóló belső ellenőri beszámoló is súlyos megállapításokat tett. Amióta létrejöttek a Holding Kft-i, tehát több éve, nincs éves üzleti tervük! Ez felveti a városvezetés, a Holding vezetésének és a Felügyelő Bizottságának a felelősségét, azt, hogy a 100%-ban önkormányzati tulajdonú vállalkozások hogyan működhettek így?!  Az üzleti terv az vállalkozási egyszeregy, aki erre sem képes, az a saját pénzét kockáztassa, s ne Vác közpénzét!  Persze így könnyebb mutyizni.


2, Az is látszik, hogy az egyik negatív magatartás szüli a másikat. Ismét előjött az ülés során, hogy van-e, volt-e életveszély a művelődési központban, melyről az éves költségvetés kapcsán az új igazgató, Retzler Péter úr beszélt. Az ülésen jelenlévő Retzler úrnak – képviselői javaslat ellenére – nem volt lehetősége a nyilvánosság előtt tisztázni a kérdést, mert Fördős úr – törvénytelenül – nem engedett arról szavaztatni, hogy kapjon szót. Talán fél attól, hogy az igazgató ismerteti a kellemetlen valóságot? Ezért, ha valami komolyabb következmény lesz az intézményben, az Fördős Attila felelőssége lesz.


A képviselői kérdések napirendnek is volt egy rejtett, de sokatmondó tünete. Már nem először fordul elő, hogy a képviselői kérdések napirendnél eltűnik a teremből Pető Tibor úr. Így itt teszem fel azokat a régóta a nyilvánosságban keringő kérdéseket, melyekre nincs válasz. Amíg az Ő politikai és emberi presztizséről van szó, addig úgymond Pető és a Fidesz magánügye a dolog. Amikor azoban az idő múlásával már a képviselő-testület és tagjai is sérülhetnek és alaptalanul besározódhatnak a válasz hiányában, mert nem fejthetik ki álláspontjukat a kérdésekben megfogalmazott vádak miatt, akkor aki ad a politikai gerincére, az át kell, hogy vegye a kérdésfeltevés kényszerét.


Tehát, Pető Úr! Egyértelműen válaszoljon igennel vagy nemmel a következő kérdésekre:


 – Igaz-e Nagy Péter azon állítása, amely szerint úgy lett elnök 2013 novemberében Bodonyi Béla lemondásakor a Vác Városi Labdarúgó Egyesületben, hogy erre törvényesen, az alapszabállyal megegyező módon a közgyűlés nem választotta meg?


– Igaz-e, hogy pár hónappal később, aláírásával hitelesítve, olyan alapszabály módosítást adott vagy adatott be a Budapest Környéki Törvényszékre, amely a szabálytalan „választási” eredményt utólag próbálta legitimálni?


Ha igen a válasz, akkor nincs helye Pető úrnak önkormányzati közösségünkben, ezt kívánja meg a képviselő-testület tisztessége.


Ha nemleges a válasz, akkor törvényes határidőn belül (legutoljára április 19-én hangzottak el nagy nyilvánosság előtt Nagy Péter vádjai) becsületsértési vagy rágalmazási feljelentést kell tennie Önmaga és az önkormányzat érdekében, hogy jogi úton, független bírósági eljárás keretében tisztázza a vádakat. Reméljük, bízik a magyar igazság szolgáltatásban.


Ha változatlanul nincs sem igen, sem nemleges válasz, akkor egyrészt Pető úr személyes gyávasága jelenik meg, illetve a beismerés gyanúja erősödik meg a közvéleményben, és egyben az önkormányzat tisztessége is sérül, mert ilyen tisztségviselője van.
A válasznélküliség azért sem fogadható el, mert a 91/2011. (III.17.) sz. képviselő-testületi határozat alapján Pető Tibort delegáltuk az egyesület elnökségébe, így beszámolással tartozik a testületnek az ott végzett tevékenységéről. Arról nem is beszélve, hogy többszázezer forintos egyesületi elnöki fizetést is kap munkájáért.


Érdeklődéssel várjuk tehát Pető Tibor úr válaszát!


 dr. Bóth János
önkormányzati képviselő


cimkék: váci önkormányzat dr. Bóth János Váci Városimázs Kft Fördős Attila váci holdingRetzler PéterMIMKPető Tibor,


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

A budapestiek szavazhatnak a 3-as metró akadálymentesítéséről
A Fővárosi Választási Bizottság döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről - közölte az MSZP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.

Pócs János nem képviselheti tovább a Jászságot!
Az MSZP jászsági szervezetei maguk és minden jóérzésű ember nevében elutasítják Pócs János fideszes országgyűlési képviselő Facebookra kitett posztját. Pócs János tette alkalmas arra, hogy lejárassa a Jászságot, azokat az embereket, akiket képviselnie kellene, ezért követeljük, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot és mondjon le a képviselőségről!

Adománygyűjtés: csak egy fideszest érdekelt a nélkülözők sorsa
A rászorulók segítésének évről évre egyre nagyobb a jelentősége, mivel ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben az Eurostat legfrissebb jelentése szerint. Emellett minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a kormánypártokat, mivel az MSZP tegnapi adománygyűjtésén a Fidesz-KDNP 131 képviselője közül csak egyetlenegy adakozott a rászorulóknak.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum