VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Kiss Zsolt: AKTUÁLIS HÍREK
Felvitel dátuma: 2015. május 7., csütörtök

Emeljék 40 ezer forintra az öregségi nyugdíjminimumot!


A többi között az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintról 40 ezer forintra való emelését javasolja a szocialista Korózs Lajos.
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, frakciótársával, Bangóné Borbély Ildikóval törvényjavaslatot nyújtottak be, hogy szabályozzák, egyes szociális ellátások kinek járnak.
Emlékeztetett arra, március 1-jével átalakult a szociális segélyezés rendszere, hat ellátást (a rendszeres szociális segélyt, a lakásfenntartási támogatást, az adósságkezelési szolgáltatást, a méltányossági közgyógyellátást, a méltányossági ápolási díjat, az önkormányzati segélyt) eltöröltek, ez közel egymillió ember érint.
Korózs Lajos elmondta, a szociális problémák kezelését "odalökték" az önkormányzatoknak, ezért közel háromezer rendelet született, amely szabályozza a szociális ellátásokat. Kinek és mi jár - ezt kellene definiálni törvényben - mutatott rá az ellenzéki politikus.
Kiemelte: szükség van a hét éve azonos összegű, jelenleg 28 500 forintos öregségi nyugdíjminimum 40 ezer forintra való emelésére július 1-jétől, mivel nagyon sok szociális juttatás ehhez van kötve.
A törvényjavaslatot ismertetve elmondta: a járási szinten egységes rendeletet kell alkotni a lakhatási támogatásra, amelynek jelenlegi négyzetméterenként 450 forintos összegét 600 forintra kell emelni.
A bizottsági alelnök azt is javasolta, hogy a települési támogatás szabályozása továbbra is önkormányzati feladat legyen, és egy bizonyos összegnél kevesebbet ne határozhasson meg az önkormányzat.
Korózs Lajos szorgalmazta az adósságkezelési szolgáltatás visszaállítását, amely kötelezően ellátandó feladat lenne minden önkormányzatnak.
Kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy a nyugdíjminimum emelése 15 milliárd forintos költségvetési kiadást jelentene. Ha van 760 millió forint zongorákra, 10 millió forint sokkolókra, vagy van 15 milliárd forint Andy Vajnának, hogy ne kelljen az adóhivatalhoz bekötnie a több száz játékgépét, akkor csak van néhány milliárd forint ezen szociális támogatásokra is - közölte.


Orbán Viktor nézzen szembe démonaival!


Harangozó Tamás az április végi kaposvári trafikos gyilkosság kapcsán bírálta a trafiktörvényt. A politikus szerint a trafikok elosztása fideszes pártszempontok alapján, korrupt módon történt, közben nem szorult vissza a fiatalkorúak dohányzása, a cigarettacsempészés virágkorát éri, az adóbevételek csökkennek, és soha nem látott bűnözési hullám indult el. Úgy fogalmazott, "ez a trafikkoncesszió nem szólt másról, minthogy Lázár János darabra és kilóra megvegye a Fidesz helyi vezetőit, kongresszusi küldötteit, hogy előkészítse saját, párton belüli hatalomra jutását". Hozzátette: a kormánypártiak úgy viselkednek, mint "patkányok a süllyedő hajón", ahelyett hogy változtatnának, bedobják a halálbüntetés "ordas gumicsontját". Harangozó Tamás közölte: ahhoz, hogy Orbán Viktor ki tudja alakítani álláspontját, segítenek, letesznek egy tükröt az ülésteremben lévő helyére, hogy szembenézzen "a démonjaival". A tükröt frakciótársa, Heringes Anita tette le.


Ki dönt az MVM szponzorációs tevékenységéről?


Varga László az MVM Zrt. mintegy 10 milliárd forintos szponzorációs költségvetésének általa vitatott elemeit sorolta: mintegy 5 milliárd forint került a nemzeti filmalaphoz, további források kormányközeli sportklubokhoz és előadókhoz. Kijelentette: az elmúlt négy évben megtízszereződött a cég reklámköltése, évi 1,5 milliárd forintra. Ki dönt ezekről? - kérdezte.


Miért nem nyithatnak ki a Balaton-parti kereskedelmi üzletek vasárnaponként?


Harangozó Gábor azt firtatta a kormány képviselőjénél, mi az akadálya annak, hogy felmentést adjanak a Balaton-parti területeken működő kiskereskedelmi üzleteknek a vasárnapi zárva tartás kötelezettsége alól? Szerinte ha nem adják meg e felmentést, tönkreteszik a turizmust és az érintett vállalkozásokat.


Mi lesz a nyíregyházi Apáczai iskolával?


Tukacs István a Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskola sorsáról érdeklődött, jelezve, hogy az intézmény diákjai, tanárai és a szülők sem kérnek az állami fenntartásból.


Kormányzati segítséget a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ martfűi dolgozóinak!


Gúr Nándor arra várt választ, hogy milyen kormányzati segítségre számíthatnak Martfűn a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ dolgozói, akik nem kapták meg bérüket. Azt is kérdezte, mikor válik zavarmentessé a házi segítségnyújtás?


Elveszik a püspökladányiaktól az iskolát?


Bangóné Borbély Ildikó azt kérdezte, elveszik-e a püspökladányiaktól az iskolát? Felidézte, hogy az adott épület református egyháznak való átadását a képviselőtestület egyhangúlag elvetette a közelmúltban. Az elmúlt hetekben az önkormányzat és a tantestület újra megerősítette az elutasítást, amelyet 312 szülő szintén elutasított az érintett 327 közül. Figyelembe veszik az önkormányzat, a szülők és a tantestület akaratát? - firtatta.


Mit tesznek a honvédelmi dolgozók megtakarításainak visszaszerzéséért?


Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a Honvéd Egészségpénztár nem tudta a pénzeket kimenteni a DRB Bank számlájáról. Az MNB szerint az egyenleg visszaállt, de kiderült, a pénzt "eltüntette" a Buda-Cash csődje. Az érintettek nem tőzsdéztek, a kormány által javasolt megtakarítási formát választották - jegyezte meg, hozzátéve: a kabinet tétlenül nézi, hogy a BM és a HM több tízezer dolgozójának eltűnik az egészség-megőrzési célú megtakarítása. Azt kérdezte: kezdeményezik-e a Quaestor-törvény módosítását, hogy az érintettek is hozzájussanak pénzükhöz?


Fekete ország, nem álom? 
Avagy meddig marad életben a magyar egészségügy?


Korózs Lajos az ápolók demonstrációira hivatkozva úgy értékelt, hogy romokban van a hazai egészségügy. Azt kérdezte, mikor rendezik az ápolók bérezését, mikor lesz fedezet a túlórapénzek kifizetésére és mindenkinek be kell-e perelnie munkahelyét, hogy megkapja jogos juttatását.


Kezdeményezzük az Országgyűlési Őrség parancsnokának
bizottsági meghallgatását!


Hétfőn nyilvánosságra került, hogy az Országgyűlési Őrség számára 10 millió forint értékben szereztek be elektromos sokkolókat. A beszerzés már csak azért is meglepő, mert az Országgyűlési Őrség parancsnokának néhány héttel ezelőtt tartott bizottsági meghallgatásán szóba sem került ilyen eszközök beszerzésének szükségessége. 
Ezért kezdeményezni fogom, hogy az Országgyűlési Őrség parancsnoka a Honvédelmi és rendészeti bizottság soron következő ülésén adjon tájékoztatást a sokkolók beszerzésének körülményeiről, indokairól és a tervezett alkalmazásukról.
Reményeink szerint a felvetődő kérdésekre megnyugtató válaszokat tudnak adni a bizottságnak. Amennyiben nem így történne, akkor a Honvédelmi és rendészeti bizottságnak haladéktalanul meg kell tennie a szükséges lépéseket.


Harangozó Tamás 
frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnökecimkék: Kiss Zsolt váci mszpWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum