VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

dr. Bóth János: Vannak komolyan vehető válaszok? – Kiss Zsolt: Tájékoztatási diktatúra a város honlapján – SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.05.11.
Felvitel dátuma: 2015. május 11., hétfő

Vannak komolyan vehető válaszok? 


1. Az április 23-i ülésen az Orbán vejéhez köthető ELIOS Zrt. alapvetően  EU-s finanszírozású közvilágítási projektjének váci megvalósítása előtt kérdeztem, hogy minden rendben van-e. Ugyanis a hírekben konkrét fényáram és megvilágítási problémák jelentek meg egy már megvalósult, s nálunk is tervezett LED-es programmal kapcsolatban.
Pető Tibor úr választ ígért. Megkaptam.
A tartalmi válasz három mondat. Ennyi telik tőle. Önökkel is megosztom:
„A tervezés során készült megvilágítási tervben szerepelnek a jelenlegi fényáram és fényerősségi értékek, pályázati kritérium, hogy ezeket az értékeket minimum hozni kell a kivitelezés során. A kivitelezés befejezése után ugyanezeken a kontroll pontokon lesznek elvégezve a mérések, és csak akkor kerülnek átvételre a kivitelezőtől, ha az előírt lux értékeknek megfelelnek.
A szakértő tájékoztatott arról, hogy nincs tudomása olyan helyszínről, ahol az ELIOS Zrt. kivitelezése mellett hasonló problémák merültek volna fel.”


Éves halogatások után, talán idén megvalósul az új közvilágítási program.
A válasz ismeretében mire számítsunk?
Nem kívánom, hogy a 444.hu-n megjelentek nálunk is gondot okozzanak, mert e szerint Tiborczék (ELIOS Zrt.) LED-lámpáit nem szeretik az óbudai lakótelepen. A közölt kép, a leírtak és a nagy számú komment jelzi, hogy problémás így a térvilágítás, s ez nem tesz jót a közbiztonságnak.
S minderről nem hallott a szakértő? Talán még nem késő jó irányba változtatni!


2. Naszály Hegy Civil Összefogás néven – a régóta megoldatlan és újonnan még növekvő – hegyi gondok miatt egy civil csapat alakult ez év tavaszán, felkérésükre segítőjük lettem. A szóvivőjük útján Fördős Attilához és a területileg illetékes önkormányzati képviselőhöz Balkovics Péterhez fordultak, hogy SZMSZ módosítással létre jöhessen a Naszály hegyi részönkormányzat. Ezt már Papp János, a „hegyi ember” is elővezette, még 2014-ben az önkormányzati választások előtt, s Fördős úr támogatólag viszonyult a dologhoz, természetesen a választások utánra ígérve a megvalósítást.


A választás után többször is volt önkormányzati SZMSZ módosítás, de ekkor már anyagiakra hivatkozva nem teljesítette beterjesztési ígéretét. Látszik, hogy Balkovics úrral egyetemben úgy félnek ettől a helyi demokráciát kiszélesítő aktustól, mint ördög a tömjénfüsttől.


A legújabb javaslat, csak azt kéri, hogy alakulhasson meg a rész-önkormányzat érdekeik képviseletére, pénzt nem kérnek. A terület akkora és problémái olyan szerteágazóak, hogy ezt egy önkormányzati képviselő érdemben nem tudja ellátni, a példák ezt bizonyítják. A helyzet pedig a gátlástalan, előre nem jelzett magán terület használatok,a nem ellenőrzött legális és nem legális nagyvolumenű lerakások, a koordinálatlan rendezvényi útlezárások miatt is robbanás előtti.
A civil szervezet internetes kérelmére most a jegyző válaszolt, ismertetve a jogi helyzetet, amit a kérelem írók eddig is tudtak. Utolsó mondata így hangzik: „Álláspontom szerint jelen kérdéskörben további előkészítő munkálatokra, valamint a körzet képviselőjével történő egyeztetésre van szükség, ezért kérelmét a 2015. májusi képviselő-testületi ülésre kívánom előterjeszteni”.


Reméljük, nem az időhúzás a cél, s Balkovics úr érdemben – nem csak látszólagosan – legalább annyit foglalkozik ezzel az üggyel, mint korábban a nemzetközi galambreptetéssel.


dr. Bóth János
önkormányzati képviselő


Tájékoztatási diktatúra a város honlapján!


Az elmúlt héten Fördős Attila polgármester sajtótájékoztatóján az országos nem létező eredményeket és a jövőre tervezett 1%-os SZJA csökkentést sztárolta a Fidesz-KDNP központi utasítása szerint. 
Korábban a városi honlap csak városi hírek közzétételét szolgálta, most ez a folyamat megtört.
Polgármester úr folyamatosan csúsztat: „Az elmúlt öt év bebizonyította, hogy Magyarország 2010-ben kezdett reformjai működnek, hogy a kabinet az adócsökkentés kormánya, és szeretnék, ha az maradna a jövőben is.”
Ezzel szemben:
– ez a kormány vette el a magánnyugdíj megtakarításokat (3200 milliárd Ft. értékben ),
– osztotta szét a haveroknak a trafikokat,
– vezette be az M0 és 2/A autóúton az útdíjat.
– Úgy csökkentették az adókat, hogy az ország közel fele a létminimum alatt él, és több mint 400 ezer gyermek éhezik az országban.


Ennek a sajtótájékoztatónak a végén személyesen is megtámadott a polgármester úr. 
Azt nehezményezte, hogy a facebook oldalamon megosztottam Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóját, melyben Vác várost is a Quaestor botrányban érintett települések között sorolta fel. 
Ezt a tényt szerettem volna a városi honlapon is közzé tenni, melyet a Jegyzőasszony megtagadott. 
Arra hivatkozott, hogy a város vezetői bármiről tarthatnak sajtótájékoztatót, de a képviselő nem!

Jegyzőasszony jogi felkészültségét még véletlenül sem kívánom kétségbe vonni (megteszik azt rendszeresen a felügyeleti szervek), de véleményem szerint a tájékoztatás szabadsága a demokratikus jogelvek alapján mindenkire egyaránt vonatkozik, a képviselői mandátumegyenlőség elve alapján pedig még inkább nem lehet különbséget tenni képviselő és képviselő között, még akkor sem, ha ezt a városvezetőink nem így gondolják.


Tovább építik a városi honlap szerkesztői diktatúráját, az államigazgatás által megtámogatott cenzúrát!


Kiss Zsolt
önkormányzati képviselő


   


cimkék: váci mszp dr. Bóth János: Kiss Zsolt váci önkormányzat ELIOS Zrt. Fördős Attila Pető Zsolt Balkovics PéterNaszály hegyi részönkormányzatWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum