VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Dr. Bóth János: Nehéz tanulás következetlenségekkel, kérdőjelekkel; Kiss Zsolt: Orbán konzultációs leveléről – SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.05.18.
Felvitel dátuma: 2015. május 18., hétfő

Nehéz tanulás következetlenségekkel, kérdőjelekkel


1. A Naszály Hegy Civil Összefogás kérelme végül is tárgysorozatba került két bizottságnál is az érintett Balkovics Péter Gazdasági-Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnökének előterjesztésében. Két bizottság tárgyalta a részönkormányzat létrehozására vonatkozó előterjesztést és a képviselő-testület napirendjére is felkerült, ha elfogadják ezt, tárgyalni is fogjuk.
Egy évvel a 2014-es közmeghallgatás után, amikor nyilvánossá vált a régi igény a részönkormányzat létrehozására, most döntés közeli helyzet alakult ki. A helyi demokrácia kiszélesítésének ez a lehetősége, hogy létrejön-e, sajnos kétséges. Önmagában furcsa, hogy bizottsági elnöki funkcióból terjesztik elő, amikor ez helyi önkormányzati képviselői kompetencia lenne. Gazdasági jellegű bizottságok tárgyalták, mikor ez jogi-ügyrendi kérdés, mert a részönkormányzat költségvetési igénnyel nem élt. Nem akarják érteni, hogy elsősorban a helyi közösség azt akarja elérni, hogy ezután szóba álljanak vele, hogy értsék, hallják egyre halmozódó gondjait.
Azzal, hogy az ügyet gazdasági kérdéssé kívánják tenni, majd olyan bizottsági létszámú előterjesztést javasolnak, mely működésképtelen lenne, a kérdés elvetését készítik elő.
A bizottsági működőképes létszámra a civilek már módosító indítványt is tettek. Nem rajtuk múlik az előrelépés.
Kiderül majd, hogy tud-e a testületi többség tanulni, s a helyi demokrácia kiszélesítése létre jön-e?


2. Vállalkozásaink felügyelő bizottságaival már többször kellett foglalkoznunk, mert munkájuk bőven kifogásolható volt, s ennek fényében díjazásuk pedig irritálóan magas. Közvetve a városi ellenőrző szervezet is jelezte a hiányosságokat, majd a működésüket újra szabályozó múlt havi módosítás elő is írja, hogy követeljék meg az üzleti tervek létét, s nyilvánítsanak véleményt.
A májusi testületi anyagok ismeretében azt kell megállapítanom, hogy nehezen megy a tanulás, vagy egyes Kft. ügyvezetők azt csinálnak, amit akarnak.
Míg a Holdingos cégeknek most már van üzleti tervük, a Dunakanyar Színháznak és a Vác és Környéke TDM nonprofit Kft-nek pedig nincs. A felügyelő bizottsági tagok viszont szinte ugyanazok. Hogy van ez? Lesz, ahol ezek után lehet mérni a célkitűzésekhez az elért eredményt, s lesz ahol a közpénzünkkel szabadon tesznek-vesznek?
Nem kellene ezeket pótoltatni, Balkovics Péter felügyelő bizottsági elnök úr?


De Pető Tibor úrnak is a figyelmébe ajánlhatom az üzleti terv jelentőségét, mert amikor halált megvető bátorsággal javaslatot tesz a TÁVHŐ és a Hulladékgazdálkodási Kft. összevonására, akkor a sok blabla mellett elfeledkezik arról, hogy az orbáni rezsiharc két áldozatának összevonása, hogy is jelenne meg egy üzleti tervben. Ugyanis ez a jövő kockázataira, a működőképesség gazdasági kérdéseire is válaszokat adhatna. Ehelyett azzal foglalkozik, hogy egy feltételezhetően reneszánsz gazdasági polihisztor lesz majd egy személyben a Holding gazdasági igazgatója, aki egyben ma a hulladékos cég ügyvezetője, valamint a TÁVHŐ igazgatója is lesz. Egy gazdasági Leonardót meg lehet egyáltalán fizetni?


dr.Bóth János
önkormányzti képviselő


Orbán Viktor nemzeti konzultációs leveléről


Elég volt a gyűlöletkeltésből és a megosztásból!


A napokban kapja meg minden választópolgár Orbán Viktor újabb személyes nemzeti konzultációs levelét, melyben a bevándorlásról és a terrorizmusról kér információkat az emberektől.
Mindezt az adófizetők forintjaiból, több milliárdos költséggel. 
A pofátlanság netovábbja egyébként, hogy ezekben a témákban nemzeti konzultál, de Paks 2 orosz bővítésével és a szó nélkül elvett 3200 milliárd magánnyugdíj-pénztári megtakarítással kapcsolatban nem volt kíváncsi az emberek véleményére.
Csak viszonyításként: ha nem lenne ez a konzultáció, akkor a 2/a és az M0 autóutakat nem kellett volna fizetős útszakasszá tenniük, mert ez kb. ennyi pénzt jelent a költségvetésben. 
Immár teljesen világossá vált, hogy Orbán Viktor népszerűségvesztését akarja ezzel az idegenekkel szembeni gyűlöletkeltéssel kompenzálni, összekötve egy újabb adatbázis építéssel is. 
Ne engedjük!
A Fidesz kommunikációs gépezete új lehetőségeket keres, miután Orbán és Simicska összeveszését követően a médiabirodalmuk megrogyott.
Most közvetlenül az emberek pénzéből finanszírozott, évi több mint 100 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó kormányzati és közszolgálati kommunikációs csatornákat teszi a pártpropaganda szócsöveivé.


Várjuk mindazon polgárok jelentkezését, akiknél a pohár már túlcsordult, és nem akarnak semmilyen közösséget vállalni Orbán Viktorral és kormányának eszement ámokfutásával.
Hozzák el, vagy küldjék el számunkra a konzultációs levelet, mi ledaráljuk és elvisszük a MÉH-be. A befolyó összeget, egy a gyermekéhezést felszámolni hivatott váci alapítványnak adjuk.


Keressen bennünket irodánkban:
2600 Vác, Zrínyi utca 9 tel: 27-510-035; 
e-mail: vac@mszp.hu.


cimkék: dr. Bóth Jánosváci mszp sajtótájékoztató vácKiss ZsoltOrbán konzultációs levélváci holdingWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum