VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.06.01. dr. Bóth János: Kevesebb munkáért több pénzt! – saját képviselőiknek
Felvitel dátuma: 2015. június 1., hétfő

 Kevesebb munkáért több pénzt képviselőiknek! –  ez a helyi FIDESZ-KDNP egyik hitvallása


 1. Országosan is botrányos a kormányzó jobboldali többség erkölcsi alapállása, de a váciak még rá tudnak tenni egy lapáttal.
Áprilisi testületi ülésünkön a Városimázs Kft.-nek – több éves törvénybe ütköző felügyelő bizottsági helyzet után – új személyi összetételű felügyelő bizottságot választott a képviselő-testület, és elfogadható mértékű díjazást szavazott meg nettó 20.000.- Ft/hó/fő mértékben.
A korábbi felügyelő bizottság – mely a Holdingot és Kft.-it felügyeli – díjazását viszont nem változtatták meg. A munkájuk pedig csökkent, hiszen eggyel kevesebb szervezettel kell foglalkozniuk majd, és eddigi díjazásuk is botrányosan magas: az elnök, Balkovics Péter havonta br. 200.000 Ft-ot, a két tag pedig – Kovács Ágnes ill. Mokánszky Zoltán – br.150.000-150.000.- Ft-ot kap havonta.
S azáltal, hogy mindegyik vállalkozásunk 100%-ban önkormányzati tulajdonú, így mindannyiunk pénzéről, közpénzről van szó.
Mivel a jobboldali kormányzó többség erkölcsi érzéke az előbbiek alapján is komoly hiányosságokkal küzd, egyéni képviselői indítványt tettem a felügyelő bizottsági tagok díjazásának normalizálására. Két alternatívát javasoltam.
Az egyik szerint az új felügyelő bizottság díjazásával csökkentsük a korábbi felügyelő bizottsági megbízási díjakat, így „csak” br. 175.000 ill. 125.000-125.000.- Ft-kat kapnának havonta.
A másik alternatíva egy arányosítást alkalmazott, miszerint ha egy Kft.-nél áprilisban már elfogadtunk br. 25.000.- Ft-os viszonyítási alapot, akkor ez a Holding és Kft.-inél arányosan br. 133.300.- ill. 100.000-100.000.- Ft-os anyagi elismerést jelent.
Az ülésen – a szóbeli kiegészítésem után – vita nem volt, és természetesen leszavazták mindkét alternatívát.
Így a túlfizetettek kevesebb munkáért még több pénzt kapnak és összességében a felügyelő bizottságokra az eddigi 6.000.000.- Ft és járulékain felül plusz 900.000.- Ft és járulékait is ki kell fizetnünk évente.
Ez az ügy nemcsak botrányos, hanem hányingerkeltő is.
Az érintett felügyelő bizottsági tagok „természetesen” szavaztak saját, jelentős tiszteletdíjukon, járandóságukon felüli megbízási díjukról. Kovács Ágnes kétszeri nemmel, Mokánszky úr egy nemmel és egy tartózkodással, Balkovics úr pedig kétszeri tartózkodással utasította el a korábbi díjazás méltányos csökkentését. Minimum szégyelljék magukat, de ha a választók morális alapon felszólítják Őket mandátumuk visszaadására, akkor tegyék meg! Kiérdemelték.
Most is beigazolódott, hogy fejétől bűzlik a hal: Fördős és Pető úr is a módosítások ellen szavazott. Ez városvezetési morál, ez vezetői minta?
Szegény városom ide jutottál!


2. S ezek az emberek veszik a bátorságot, hogy a májusi testületi ülésen kilátásba helyeznek egy vizsgálatot – az akkor már távol levő Kiss Zsolt képviselőtársunkkal kapcsolatban –, mert nehéz nyelvi eszközöket használt egy bizottsági ülésen, amikor Őt és a megjelent választópolgárokat tudatosan „szívatták” a Telep utcai forgalomszabályozással kapcsolatban.
Kiss Zsolt megvédi magát, ha megtámadják, viszont szolidaritásunk mellett öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba más képviselői ügyekben is.
Például mi történt egyes testvérvárosi látogatásoknál az ital hatására? A személyre szóló rendeletmódosítás gyanújának tisztázatlansága mellett folytathatom a sort….


3. Sajnos májusi ülésünkön bekövetkezett a helyi demokrácia kiteljesítésének megakadályozása is.
Balkovics Péter előterjesztette a Naszály Hegy Civil Összefogás kérelmét részönkormányzat létrehozására. Rá jellemzően, saját előterjesztése ellen szavazott. Ha felszólítják, lemondásra ezek után a hegyen lakók, ne csodálkozzon, mert bebizonyította, hogy nem képes az ott élők érdekeit képviselni, és demagóg magyarázatokkal már nem lehet őket megtéveszteni.
Lehetőség lett volna a részönkormányzat elfogadásával a külterületi feszültségek mérséklésére, de az elutasító, rossz döntéssel csak növelte a meglévő konfliktusokat a jobboldali többség. Viselni fogják a következményeket is.


dr. Bóth János
önkormányzati képviselő


cimkék: váci mszp dr. Bóth János: Kiss Zsolt váci önkormányzat Fördős Attila Pető Zsolt Balkovics PéterKovács ÁgnesNaszály hegyi részönkormányzatMokánszky ZoltánWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum