VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

HIÁNYOSSÁGOK,ALKALMATLANSÁG,FEGYELMEZETLENSÉG! Sajtótájékoztató 2015.06.15.
Felvitel dátuma: 2015. június 15., hétfő

Hiányosságok, alkalmatlanság, fegyelmezetlenség, s mindez együtt hová vezet? – sajtótájékoztató 2015.06.15. 


1. Nagy nehezen ki lehetett kényszeríteni, hogy az önkormányzati tulajdonú vállalkozásaink készítsenek üzleti tervet, hogy mi, képviselők, mint a tulajdonos önkormányzat választott tagjai tisztán lássunk, képesek legyünk ellenőrizni, s rálátásunk legyen a közpénzek elköltésére. Az üzleti terv nem öncél, hanem eszköz az előbb felsoroltak elvégzéséhez és más gazdasági elképzelések, például cégösszevonás, cégalapítás életképességének megítéléséhez. Aki ért a gazdálkodáshoz, annak ez természetes, aki csak a politikai pozíciójában tetszeleg, annak felesleges teher, s felelőtlensége közösségi károkat okozhat.


Nem volt üzleti terv a Holding létrehozásánál, aminek következményeit folyamatosan viseljük. Nem volt üzleti terv a Hulladékgazdálkodási Kft. létrehozásánál sem, komoly veszteséggel kell most is szembenéznünk. És még saját hibáinkból sem tanulunk, mert ezt a veszteséges céget a jobboldali többség össze akarja vonni a TÁVHŐ Kft-vel, természetesen üzleti terv készítése nélkül. Lesz, ami lesz, legfeljebb a váci adófizetők állják majd a felelőtlenség számláit.


De hát mit várhatunk a gazdaságilag képzetlen Pető Tibortól, aki a hozzá nem értők bátorságával terjeszti be végig nem gondolt és komoly kockázatokat hordozó gazdasági előterjesztéseit. Korábban, mielőtt politikai pályára tévedt, a civil szférában sem jeleskedett üzleti sikerekkel, de akkor a saját pénzét kockáztatta. Most viszont mindannyiunkét! Micsoda különbség.


De a túlfizetett Holdingos Felügyelő Bizottságra sem számíthatunk a Balkovics- Mokánszky-  Kovács mesterhármas mellett.


Azt is tudjuk, hogy mindez a Fidesz és így Pető úr „homokozója”, de az első számú vezető, Fördős úr sem menekülhet a felelősség alól, mert a polgármester felelős valamennyi alpolgármesterének önkormányzati tetteiért a törvény szerint.


A helyzet még tovább is romolhat, mert a nem Holdingos Kft.-knél is megjelent a váci felelőtlenségi hagyomány. A mostani májusi mérlegbeszámolók testületi elfogadásánál nem kaptuk meg sem a Dunakanyar Színház, sem a Tourinform ez évi üzleti tervét. Ezt szóvá tettem, s állították az ügyvezetők, hogy rendelkeznek vele és megküldik számomra. Mindezidáig nem küldték meg. Ha megvoltak a tervek, akkor ez fegyelmezetlenség, ha pedig hazudtak a meglétükről, akkor vissza kell vonni ügyvezetői megbízásukat, ugyanis nagy nyilvánosság előtt váltak hiteltelenné.


2. Sajnos nem csak a gazdasági területen van gond. Kérdést tettem fel az elmúlt ülésen a laktanyában és a felső – Gombás pataknál korábban kivágott nagyszámú fa visszapótlásáról. Nem kaptam választ. Valószínűleg –törvényellenesen – nem történt meg. Még várom a választ, de egy idő után lépnem kell.


Ez is jól mutatja a váci „minta” önkormányzat normakövető ?! magatartását.


Pető úr is ígéretet tett a múlt havi focis kényszerbeszámolójánál, hogy elszámol az egyesületi elnöki tiszteletdíja tagi kölcsönével, és tájékoztat a TAO-s beruházások önkormányzati vagyont érintő számviteli szabályozásáról, ennek váci vetületeiről. Ez sem történt meg. Beszélhetünk még ezek után vezetői hitelességről?


Erre rímel, hogy a már említett focis kényszerbeszámoló után Pető úr átadott egy egyesületi alapszabály másolatot, hogy ez bizonyítja törvényes megválasztását. Csak az az alapvető gond ezzel az ötoldalas dokumentummal, hogy hitelessége ilyen formában megkérdőjelezhető. Ha majd minden oldalon rajta lesz, hogy az eredeti 2011.03.11-i dokumentummal mindenben egyező és ezt a korábbi elnök és Pető úr is aláírja, akkor komolyan tudom venni az átadott anyagot, addig csak etetésnek kell minősítenem. Várom Pető úr bátor, hitelesítő lépését, amit elnézést kérve szintén nyilvánosságra fogok hozni. Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba!


dr. Bóth János
önkormányzati képviselő


cimkék: váci baloldali frakcióváci mszp dr. Bóth János Pető TiborWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum