VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Az MSZP megtartotta kampánynyitóját
Felvitel dátuma: 2010. szeptember 1., szerda
Vácon még augusztus 20-a előtt megtartotta kampánynyitó rendezvényét a Magyar Szocialista Párt. A jelöltek között már ismert és új arcokat is indít a baloldal az őszi választásokon. A polgármester jelölt, dr. Bóth János úgy fogalmazott: a programjuk lényege, hogy biztonságos jövőt szeretnének építeni, a cél pedig, hogy Vácot fejlődő pályán lehessen tartani úgy, hogy közben a biztonságot garantálják. A polgármester-jelölt szerint ezt a költségvetés hozzáértő kezelésével és a kultúra színvonalának emelésével lehetne elérni. Bóth János egyúttal arról is beszélt, hogy Vác a Brüsszeli források közvetlen lehívásával jelentős fejlesztéseket tudna megvalósítani a városban.

A tíz kerületi jelölt között a jelenlegi frakció képviselői is szerepelnek, így az országgyűlési választásokon indított dr. Jakab Zoltán, valamint Kiss Zsolt és Váradi Iván Attila is. Az előző ciklus szocialista frakciójából Lukács Ilonát, Karuze Istvánt, Kármán Ferencet, Tóth Árpádot indítják a szocialisták az október 3-i választásokon. Új arcok is szerepelnek a baloldal jelöltjei között, így Eigen Józsefné és ifjú Lengyel László egészíti ki a névsort. A jelöltek programjaiban kiemelt helyet kapott a mélygarázs mielőbbi megnyitása, a dunai árvízvédelmi rendszer kiépítése, a kórház rekonstrukciójának és a főutca-főtér programnak a befejezése. A váci szocialisták többek között fokoznák a közbiztonságot, folytatnák az utak és a járdák felújítását, bővítenék a bölcsődei férőhelyeket és a sportolási és szabadidő eltöltésére alkalmas létesítmények számát, egyúttal több figyelmet fordítanának a köztisztaságra és a turizmust is fejlesztenék a városban.
Az előző két ciklus polgármesteri posztját betöltő Bóth János úgy értékelte: az előző programjaiban vállaltakat teljesítette, és a korábbi pangás időszakához képest sikerült közös összefogással egy lendületes, virágzó várost építeni. A baloldal jelöltje úgy fogalmazott: mostani programjának fő célja, hogy fejlődő pályán tartsák Vácot úgy, hogy közben a biztonságot garantálják a munkahelyeknél, a lakhatásban, a szociális területen, az egészségügyben és az idősügyi kérdésekben. Bóth János szerint erre a költségvetés hozzáértő kezelése biztosíthat forrást, a további fejlődés lehetőségére pedig a kreatív város megteremtése nyújthatna megoldást.

Dr. Bóth János: A kreatív város egy olyan város, ahol a kultúrának rangja van, ahol olyan teret foglal el a kultúra, mint Vácon, de ezt lehet még fokozni higgyék el. Ahol kultúra van, ott a tudás-és a műveltségipar a találékony ügyes embereket vonzza. Éz az a terület, ahol ilyen emberek vannak, ezek vonzzák az ilyen jellegű technológiákat, a modern technológiákat. Ahol pedig modern technológia van, oda jó szívvel jön a befektető. Tehát ez nagyrészt munkahelyeket tud garantálni, másrészt pedig úgy gondolom megfelelő jövedelmet a városnak.

A szocialisták polgármesterjelöltje szerint a következő ciklusban a régió fejlettsége miatt kevesebb uniós forrásra lehet számítani, de a városnak közvetlenül lehetősége van arra, hogy Brüsszeltől pénzt szerezzen Vác modernizálásra.

Dr. Bóth János: A New York-i terrorcselekmények után a biztonságra az Európai Unió is hatalmas összegeket tett félre. Igazából sem az államok, sem a régiók, sem a városok ezeket a pénzeket nem használták fel. Hogyha mi megfelelő projekttel elindulunk Brüsszelbe, vagy megfelelő támogatónk van, akkor egy intelligens várost tudunk összehozni, aminek az a lényege, hogy kiépítenek egy digitális közműt, ami lehet optikai kábel az egész városban, de lehet más megoldás is, nem én vagyok ebben a szakember, de ha ez ki van építve , akkor össze lehet hangolni a közlekedésnek az ügyeit, az egészségügynél a megfelelő riasztási rendszereket rá tudjuk kapcsolni, a kommunikáció olcsóbb és idővel ingyenes lesz, sőt az internet is, levegő-ellenőrzési rendszert lehet vele működtetni vagy ha megfelelően van szabályozva, a közvilágítást is tudja szabályozni. Ez a 21. századnak egy nagy lehetősége és a biztonságos városnak egy fizikai alapja, ha az intelligens várost létre tudjuk hozni.
Forrás: ESTV-online


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum