VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

dr. Bóth János: SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.09.14.
Felvitel dátuma: 2015. szeptember 15., kedd

„Semmi sem táplálja jobban a hatalmat,
mint a hallgatás”
 - ezért sem hallgathatunk!
Sajtótájékoztató 2015.09.14.


 A fenti, Leonardo da Vinci idézethez kapcsolódva a Váci Baloldali Frakció folytatja munkáját a tisztességes tájékoztatás érdekében.
1.) Hallgatni nem lehet, sőt kötelező megszólalni Vác érdekében, mert nem csak a gyűlölködő, színvonaltalan, tehetetlen, lenyúlós önkormányzati politika létezik Fördős-rezsim címkével ellátva.


Új politika kell, párbeszéddel, mert e nélkül nem lehet irányítani a várost.


Hol tartunk? Júliusban szinte ki kellett kényszeríteni a közmeghallgatás meghirdetését. A fórum lezajlott, sok kérdés, kritika megfogalmazódott, s utána mi történt?
Voltak, akik semmitmondó írásbeli választ kaptak, voltak, akik az ígéretek ellenére ezt sem. Az egyik fő témában, a Főtér hétvégi botrányos, a környezet számára szinte elviselhetetlen használatában nem történt előre lépés.
Miért is lenne!?
Amíg az éjszaka is nyitva tartó, italt áruló bolt valószínűleg hatalmi védettségben működik, sőt szotyolát is árul, itt rend nemigen lehet. Sőt. Újabb színvonal alatti dáridóról is szólnak a hírek. Előbb-utóbb elszakad a cérna és visszafordíthatatlan dolgok történhetnek. A városvezetői tehetetlenség szép példája ez a helyzet. 

2.) A mobilgát ügyében is hasonló tehetetlenség munkál. A szocialisták már 2009-ben előkészítették ezt a projektet. Hat év alatt eljutottunk oda, hogy a Fidesz-KDNP ellehetetlenítette a megvalósítását. Ezzel nemcsak a Duna partiak, az alsóvárosiak élethelyzete van időszakosan veszélyben, hanem Sződliget is gondban lehet miattunk, bár ők megépítették a mobilgátjukat.
A mélygarázsi folyamatos tétlenkedésről már ne is beszéljünk! Szinte nincs is olyan projekt, melyet tőlünk megörökölve el ne szúrtak volna. 


3.) Pályázati ügyekben is szomorú a helyzet. Ők írják: a város a Huszár utca járdafelújítására a benyújtott pályázaton nem kapott támogatást. Továbbá a Juhász Gyula Általános Iskola udvarán tervezett sportpálya építésére sem kaptunk pályázati támogatást. Ennyit a lobbi erőnkről, Harrach képviselő úrról és a Fördős-rezsim kormányzati elismertségéről. 


4.) Elterelő hadművelet: Jó Fidesz szokás szerint ezekről a botrányos ügyekről, meg a szolgálatból elbocsátott Fideszes önkormányzati mentőtisztről valahogy el akarják terelni a város figyelmét. Kreálnak egy mondva csinált problémát, majd hozzákötnek egy tavaszi képviselői konfliktust, Kiss Zsolt képviselő társunkat ekézve. Mindez megjelenik szeptember 11-én a vac.hu hírek oldalán. Aki írta, szándéka ellenére nekünk tett jót, mert egy ilyen logikátlan, alacsony nívójú írásos förmedvény a városvezetésnek árt. Nem az MSZP-nek, nem Kiss Zsoltnak. 
Egyébként, ha érthető is lenne, akkor sem itt a helye, ez is a fördősi diktatúra egyik bizonyítéka.
A konkrétumokról, hogy érthető legyen, ha már az említett sajtóközlemény rendkívül zavaros:
Dr. Márton Roland, az MSZP alelnöke fórumot tartott Vácott a párt készülő alapszabály-módosításáról, mely egyben kongresszusi előkészítést is jelent. A fórum előtt sajtó tájékoztatót tartott a helyi médiának, ahová az önkormányzati média is meghívást kapott.
A közlemény szerint ezen döbbent meg Vác Város Önkormányzata, mert nem helyi ügyekkel foglalkozunk, s nem Kiss Zsolt sok hónappal ezelőtti városházi konfliktusával.
Sok gond van a közlemény tartalmával, zavarosságán túlmenően is. Egyrészt az önkormányzat nem döbbenhetett meg, mert annak minden képviselő is tagja, s például én nem döbbentem meg, ahogy több más képviselőtársam sem. Valószínűleg a cikk írója nincs tisztában az önkormányzat, mint testület fogalmával. Másrészt Kiss Zsolt képviselő úr tavaszi afférjának semmi köze a fórumhoz.
Arra is kér bennünket ez a sajtóiromány, hogy az MSZP a helyi médiában, helyi kérdésekkel foglalkozzon. Ezt tesszük most is, és szinte minden héten, amit a város vezetése igencsak zokon vesz, sőt feljelent, illetve határozottan ellene van. Akkor most foglalkozzunk helyi kérdésekkel, vagy ne?
A sajtótájékoztatónk mai idézetéhez visszatérve: kötelességünk hallatni hangunkat ezután is.
Egyébként reagáltunk a Kiss Zsoltot ért vádakra is, épp egy hétfői sajtótájékoztatón, tessék utánanézni. S kérjük abbahagyni azt gyáva politikai magatartást Fördős Attilától, hogy akkor hozza elő testületi üléseken ezt az ügyet, amikor nincs jelen Kiss Zsolt, hogy védekezhessen. Arra is adjon választ, hogy miért nem vizsgálta ki a Dr. Bánhídi Péter képviselőt ért aljas támadásokat az előző ciklusban. Amíg ezt nem teszi meg, minden ilyen mondva csinált vizsgálati paródiája hiteltelen. Kiss Zsolt kapcsán sem láttunk semmilyen vizsgálati anyagot. Vagy bemondásokra alapoz, mint a Rákosi-rendszer? Egy valamire való városvezetőhöz méltatlan az ilyen működés.
Szerettem volna az őszi politikai szezon kezdetén néhány pozitívumot is összegyűjteni, nem sikerült. Nem rajtunk múlott.


dr. Bóth János
önkormányzati képviselő


cimkék: váci mszpdr. Bóth János Fördős Attila váci önkormányzat képviselő-testület VácWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum