VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2015.09.28.: dr. Bóth János – Kiss Zsolt
Felvitel dátuma: 2015. szeptember 28., hétfő

„Semmi sem táplálja jobban a hatalmat, mint a hallgatás”
– ezért sem hallgathatunk!/3


Sajtótájékoztató 2015.09.28.


I.


Múlt hét csütörtökön képviselő testületi ülésünk volt, mely visszaigazolta az általunk korábban elmondottakat, sőt még rátett néhány lapáttal. Például megtudtuk, hogy Fördős úr nem alacsonyodik le holmi lakossági fórumhoz, még ha az oly fontos M2-es út jövőjéről van is szó. Vagy már teljesen lemondott az eddig is alig észre vehető kormányzati lobbiról?


Ha ez a helyzet, akkor forduljon a többi párthoz és a választó polgárokhoz segítségért. Talán még szóba állnak vele, ugyanis mindent elkövetett, hogy politikailag hiteltelen legyen. Erről szól a következő kettő dokumentum is, mely a hosszú ülés legvégén hangozhatott el, függetlenül fontosságuktól. Először dr. Bóth János kérdéssorozatát ismertetjük, majd Kiss Zsolt véleményét.  


1.) Közel egy éve már, hogy vége lett az önkormányzati kampánynak és új testület alakult. Váci polgárok által megfogalmazott gazdasági bűncselekmény gyanúkkal terhes időszak végén voltunk, többek között ismeretlen önkormányzati érintettekkel. Ez a gyanúteher azóta sem csökkent, sőt bővült. Amíg az ügyek nem tisztázódnak, mérgezni fogják a közéletet és az önkormányzati munkát. Közös érdek az ügyek lezárása a hatóságok és az ügyekben valamilyen módon érintettek részéről. Ennek jegyében kérek egyértelmű válaszokat az alábbi konkrétumok kapcsán:
– A váci strand–uszoda vonatkozásában a felelős vezetők Zábó Edina, dr.Tar György és a felügyelő bizottság tagjai nyilatkozzanak, hogy a korábbi sátor és berendezései közül a gázégőfej hová került, milyen gáz-tervdokumentáció készült - kérem ennek másolatát -, és hogy zajlott le ez az ügylet? 
Ehhez szükségesek: papírok, számlák másolata, előkészítő egyeztetések, ajánlat kérések dokumentumai. Felügyelő bizottsági ellenőrzés történt-e, ennek igazolása. Kell a régi szerződés alapján az átadott dolgok listája, jegyzőkönyvi átvételének másolata a Merkantil Bank részéről.


– A nyilvánosságot is tájékoztatva Nagy Péter az új uszoda sátor beszerzése kapcsán bemutatott egy kb. 35 milliós bekerülési összegű ajánlatot, majd kiderült, hogy ugyanezt a konstrukciót állítása szerint többszörös áron vették meg, aminek terheit a város most is viseli. De az új sátornál is található állítólag a régiből eredő bejárati alagút. Kérem nyilatkozzanak a gyanúsító vádjaira dr. Tar György, Zábó Edina és a felügyelő bizottság tagjai. A hiteles nyilatkozatokat támasszák alá számla és szerződés másolatokkal, a kapcsolatos levelezés és e-mail váltások másolatával. Valamint válaszoljanak kik, mikor, milyen felhatalmazás alapján döntöttek, a Felügyelő Bizottság mikor, hogyan ellenőrzött?


 – Pető Tibor urat a labdarúgó egyesületi tevékenysége kapcsán több vád, többek között okirat hamisítási vád, TAO-s önrészhez szülői hozzájárulás szedési kifogás érte. Pető Tibor úgy nyilatkozott, hogy bárki belenézhet a foci ügyeibe. Akkor tegye lehetővé ezt Nagy Péternek, aki ezt követően Pető úr jelenlétében nyilatkozhat állításairól. S ha ezeket nem tudja bizonyítani Nagy Péter, akkor vele szemben törvényes elégtételt kell alkalmazni.


–  A nagy mennyiségű és feltételezhetően veszélyes hulladék lerakásokról Vác déli és északi részén a nagy nyilvánosság értesült, aki akarta személyesen meggyőződhetett róla. Az érvényes jogszabályok szerint a terület tulajdonosának saját költségén - várhatóan több tíz millió forintért - kell a terület megtisztítását elvégeznie, ha nincs meg a tettes. Városi területekről, sőt részben önkormányzati területekről van szó.
Az eltelt egy évben a város vezetése mit tett ebben a kérdésben? 
Kiderítette, hogy kik vitték oda?
Kinek kell elszállítani, kezelni ezt a nagy mennyiségű hulladékot?
Milyen hatósági intézkedés, feljelentés történt a város részéről, hiszen bűncselekményekről van szó?


– Az előbbiekben felsoroltak kapcsán az önkormányzati érintett területeken történt-e revizori, felügyelő bizottsági vizsgálat? Tisztában vannak-e vele a városvezetők, hogy a tudomásukra jutott gyanús történéseket hivatalból kötelességük az illetékes hatóságoknak jelezni, s a feljelentés elmulasztása is bűncselekmény? Ez mindhárom városvezető felé kérdés, mert nincs tudomásom az említett ügyekben városvezetői hatósági kezdeményezésekről.


dr. Bóth János


II.


Válasz a sötétben bujkáló ellenforradalmárnak, aki még ahhoz is gyáva, hogy névvel jegyezzen egy sajtóközleményt Vác városának honlapján!


Válaszom mottója: Én téged féltelek városom!


Több mint egy hete kértem Vác város jegyzőjét, hogy adjon választ arra, ki írta, vagy íratta azt a sajtóközleményt, amelyben találni pontatlanságot és hazugságot is, illetve milyen intézkedéseket tett ezek helyreigazítására.


Azt olvastam ebben a közleményben, hogy az „Önkormányzat megdöbbent” azon, hogy Márton Roland, az MSZP Országos elnökségi tagja sajtótájékoztatót, mert tartani a városi televízió és más médiumok számára arról, hogy az MSZP kongresszusra készül, melynek egyik fő témája a magyar munkavállalók béremelésének lehetőségei.  Én ezt büszkén vállalom, és hiszek abban, hogy nem kamu rezsicsökkentésre, hanem magasabb bérekre van szükség a magyar emberek életszínvonalának érezhető javulása érdekében.


Ahogy azt is büszkén vállalom, hogy bátran, hangosan, és kezdeményezően álltam ki az emberek kérése mellett még márciusban azért, hogy az Telep utca értelmetlen egyirányúsírása megszűnjön, és újra két irányba lehessen közlekedni.  Mindezért aláírásokat gyűjtöttem, videó és fényképfelvételeket készítettem, előterjesztést írtam, rendkívüli bizottsági ülés összehívását kezdeményeztem.  Amikor sokadik próbálkozásomat is ellehetetlenítették, akkor hangos voltam és erélyes, de nem trágár. Amennyiben mégis megbántottam volna valakit, attól bocsánatot kérek, de végül győzött az igazság és mindkét irányba használható a Telep utca!


A gyáva, nevét nem vállaló közleményíró szerint az én viselkedésem az igazi probléma ebben a városban. Szerintem pedig az, hogy elbuktuk a Duna-parti gát projektet, elbuktuk az óvodabővítésre kiírt pályázatot, hogy a mai napig nem fejeződött be a közvilágítási projekt, nem nyertünk a járda- és útfelújítási pályázaton, hogy idén is elmaradt a Kosdi út- Deákvári fasor körforgalom megépítése, még mindig nincs átadott mélygarázsunk, hogy romokban a város költségvetése.


Szánalmas az a vezető, aki eltereli a problémákról a figyelmet, és nem megoldja. Aki feljelentget, kioktat, erőből politizál az értelmes párbeszéd és közös gondolkodás helyett.


Én továbbra is azon fogok dolgozni – ha kell halkan, ha kell hangosan –, hogy csináljunk közösen rendet ebben a városban.


Baráti üdvözlettel:  Kiss Zsolt


                                          


III.


A Fidesz hazug propagandaanyagait - melyeket több milliárd forint közpénzből készítettek - szokásunkhoz híven most is összeszedjük és a MÉH telepre juttatjuk.


A papírért kapott pénzt jótékony célra fordítjuk.


Üzenjük a Fidesznek, ha jól végezné a dolgát és nem az uszítással, gyűlöletkeltéssel foglalkozna, akkor nem kellene országosan több százmilliárdot költeni a propagandára.


A füzeteket leadhatják az MSZP irodába és aktivistáink is gyűjtik.


                                dr. Bóth János                 Kiss Zsolt


cimkék: váci mszpKiss ZsoltVácváci képviselőtestületdr. Bóth János Pető TiborFördős AttilaWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum