VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

dr. Bóth János: SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.10.05.
Felvitel dátuma: 2015. október 5., hétfő

„Semmi sem táplálja jobban a hatalmat, mint a hallgatás”– ezért sem hallgathatunk!/4
Sajtótájékoztató 2015.10.05.


Egy héttel ezelőtt oly sok mondanivalónk volt testületi ülésünkről, hogy csak a legsürgősebbeket tudtuk közölni. Szeptember 24-én a képviselő-testületi ülésen a váci önkormányzati zűrzavar és káosz még több mindent a felszínre hozott, amit „minta önkormányzatunk” el szeretett volna sumákolni.


1.) Már az ülés előtti napon az Ügyrendi Bizottságban kiderült, hogy nagyon komoly előkészítési hiányosságok vannak néhány napirendnél. Azt tapasztaltuk, hogy egyrészt egy lopakodó Szervezeti Működési Szabályzat módosítás van folyamatban minden előzetes egyeztetést, megtárgyalást nélkülözve. A módosítások mértéke szám szerint 32 darab paragrafust érintene, s természetesen növelné a polgármester hatáskörét, szűkülnének a képviselői jogosítványok, a testület szerepe csökkenne, s még jobban virulna a helyi diktatúra, ami a városházi kommunikációban érződik legjobban.
Mindezek szóvá tétele után, s ennek ellenére a jegyző tovább erőltette a napirendet. A Fidesz érezhette a megtárgyalás várható botrányba fulladását, de lehet, hogy velük sem egyeztettek, s ezért javasolta Pető úr másnap a napirendről való levételt. Miután Fördős Attila nem kívánt leégni, gyorsan elfogadta a javaslatot, nem mert róla szavaztatni. Az eddig igen határozott jegyző pedig mélyen hallgatott.


Hasonló sorsra jutott a „Vác Város és Polgárai Közbiztonságáért Alapítvány” alapító okirat módosításának napirendje is. Jó példája annak, ahogy sírni valóan és bohózatba illően intézik a személyi ügyeket Fördősék. Kaptunk 10 kipontozott nevet az alapítvány kuratóriumába és felügyelő bizottságába. Az ülésen kívánta Fördős úr bejelenteni azt, hogy kikre gondol. Így viszont a megjelölt személyek funkciót elfogadó nyilatkozata, az esetleges összeférhetetlenség kérdése nemigen vizsgálható, és a módszer jól mutatja, hogy az előzetes politikai egyeztetéseket semmibe veszi. Egy ilyen alapítványnál pedig ez elemi városi érdek lenne. Ezt a napirendet már egy hónapja hasonló problémákkal megtárgyaltuk, de az a jogász, akinek a bíróságra be kellett volna adnia az alapító okiratot, visszaadta jogi alkalmatlansága miatt. Mindkét esetben az előterjesztés a jegyző jogi kontrollja mellett beterjesztésre került. No comment.


2.) Volt olyan napirend is, melyet megtárgyaltunk, de nem volt benne köszönet. Ha lehet költségvetési botrányról beszélni, akkor a költségvetésünk 224 millió forintos égből pottyant módosítása ilyen volt. Hogy a bevételek mitől nőnek ilyen mértékben, s ezekből a kiadások miért érintik az egyes tételeket a megadott mértékben, teljesen balladai homály fedte. E több százmilliós módosítás először csak szóban hangzott el, majd miután leírását kiköveteltük, s némi időt is kegyeskedett Fördős úr adni, a botor többség elfogadta minden bizottsági megtárgyalás és szakmai kontroll nélkül. A pénzügyi, költségvetési színvonal ennél alacsonyabbra már nem süllyedhet. Egy normális kisközségnél is szégyen lenne egy ilyen megoldás. Szégyen az is, hogy a közelmúltban majd négyszáz település kapott támogatást az országos szinten három milliárdot meghaladó összegből. Pest megyéből többen is kaptak: csak a váci járásból nyolc település. Vác természetesen kimaradt ebből. A jóval kisebb Kalocsa város 174 millióhoz jutott, a Pest megyei Pécel 50 millióhoz. Vácot már lenullázta a kormány?


3.) A szakmai hozzáértés kiáltó hiánya nem csak pénzügyi vonalon van jelen. A szakemberek elűzése az Integrált Településfejlesztési Stratégia elfogadásánál is kiütközött. Látszottak a készítők helyismereti hiányai, a korábbi stratégiát több mint 90%-ban átvették, újdonság minimális, pedig az önkormányzat lehetőségei drámaian csökkentek. A városvezetés képtelen volt érdemben megszólalni, az előterjesztő semmilyen kiegészítést nem tett. Ez a feladat szellemileg kiütötte ezt a vezetői garnitúrát. Amin lehetne viccelődni is, de sajnos a szomorú következmények rajtunk csattannak: többek között a város leépülésében, elszalasztott lehetőségekben, elfuserált pályázatokban nyilvánultak, nyilvánulnak meg.   


dr. Bóth János


cimkék: váci mszpdr. Bóth János Fördős Attila váci önkormányzat képviselő-testület VácWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum