VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

„Semmi sem táplálja jobban a hatalmat, mint a hallgatás”- ezért sem hallgathatunk!/6 – SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.10.19.
Felvitel dátuma: 2015. október 19., hétfő

A titkosítás, a sunyi elhallgatás a kis és nagy diktatúrák jellemzője
– a nem hallgathatunk sorozatunk 6. része erről szól


1.) Lássuk a váci példákat!


Egy hete jeleztük, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálódott két területen is az önkormányzatnál. Erre hivatkozva volt már testületi előterjesztés szeptemberben, és most októberben is terveznek egy rendeletmódosítást. A képviselőkben felmerült, hogy ismerjük már meg a „tiszta forrást”, az ÁSZ-jelentéseket. A jegyző Asszony kijelentette, hogy fent van az egyik – a TÁVHŐ-vel foglalkozó – a város honlapján, a másik meg nem nyilvános, mert még a városi észrevételek miatt nem lezárt, csak tervezet. Tehát az ÁSZ lezárta.


Mi akkor a gond?


Az első, a TÁVHŐ-s jelentés valóban megjelent a honlapon, augusztus 24-én, tehát 56 napja. Volt azóta testületi ülés, mégsem kaptak a képviselők erről tájékoztatást. Ez azért is törvénysértő, mert az ő munkájukban pédául nem kötelező a számítógép használata, különösen akkor, ha csak egyesek kapnak a várostól laptopot. Akkor hogyan tájékozódjanak? Múlt héten ígéret volt a jelentés eljuttatására, azóta sem kaptuk meg, pedig ez még a városvezetés szerint is nyilvános. Nem kellene a szakbizottságoknak ezt átnéznie, vagy csak a város vezetése szemezget a megállapítások vonatkozásában?


Mi van a háttérben?


Hát a tartalmi megállapítások. Csak a vezetői összefoglalót kell elolvasni és rögtön felmerül az ÁSZ közvetett kérdése: mi értelme volt a Holdingot létrehozni?  Erre az ellenzék már korábban megadta a választ.  Ez megér egy misét a későbbiekben. Természetesen erről egy szót sem ejtett a legújabb  városi honlapi mellébeszélésében Fördős Attila.


S mi van a másik ÁSZ-jelentéssel?


A jegyző és Fördős úr azt állítja, hogy mivel a város részéről még nem lezárt a jelentés, csak tervezet, törvénysértő még az esküt tett, zárt ülésen is részvevő képviselők előtt is az anyag. Akkor miért akarják saját maguk megsérteni ezt a szabályt, amikor az e heti, októberi ülésünkön a városi vagyonrendeletet módosítani akarják a ma még nyilvánosságra nem hozható ÁSZ-jelentés alapján?  Saját csapdájukba estek, mert ha nem vonják vissza az előterjesztést, akkor ők sértenek törvényt, mert az nem lehetséges, hogy a jelentés egy része most nyilvános, a többi meg később. Az ő zűrzavaros gondolkodásukba ez belefér?


2.) Mit titkoltak még el?


Pédául a 2014-re elkészült ombudsmani jelentést, mely a 2013-as Speed Rally verseny megrendezése kapcsán  keletkezett. Ez azért botrányos, mert valószínűleg emiatt, és az önkormányzati választás miatt, tavaly nem merték megrendezni a versenyt. Az idén sürgősséggel behozott, a területen élők megkérdezése nélkül beterjesztett verseny engedélyezést az alapvető jogok biztosának jelentéséről sem tájékoztatva fogadták el, aminek csak botrányos következményei lehetnek.


A jelentésből néhány lényegi elem:


Kiindulási alapok: az alaptörvény szerint mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez; mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához; az előbbi alapjogok korlátozásánál (ez merül fel erőteljesen a verseny területén lakó több száz embernél) a szükségesség, alkalmasság és arányosság követelménye együttesen kell, hogy fennálljon.


Az előbbieknek, hogy felelt meg a 2013-as gyakorlat, melyet meg akarnak ismételni?


A biztos megállapította, hogy a polgármester, valamint a Bizottság által okozott visszásság egyidejűleg veszélyeztette a verseny céljára igénybevett útszakasszal érintett ingatlanok tulajdonosainak, lakóinak szabad mozgáshoz és testi és lelki egészséghez való alapvető jogait.


Intézkedése: jogszabály alapján felkérte a polgármestert, hogy gondoskodjon arról, hogy a képviselő-testület közútkezelői döntéseit a jövőben maradéktalanul a jogszabályoknak megfelelően úgy hozza meg, hogy kiküszöbölje a jelentésben megállapított visszásságokat.


A jelentést eltitkolták, nem vették figyelembe, ez a jogállamiság újabb arculcsapása.


Következmények:


Az alapvető jogok biztosához korábban forduló, a területen lakó idős úr rendőrségi feljelentést tett a fentiekre is hivatkozva.


Tiltakozó aláírás gyűjtés is indult, a  Naszály hegyi közösség nevében Csontos Csaba úr  ismerteti a szövegét. További következmények is várhatók.


dr. Bóth János


 Tiltakozás


Alulírottak tiltakozunk a Speed Rally 2015. november 8-i Naszály hegyi megrendezése miatt, mert érdekeink sérülnek, és ismételten megkérdezésünk nélkül hoztak önkormányzati döntést.


Ez a verseny már korábban is botrányos volt. Ezt bizonyítja, hogy 2014-ben, a választás évében nem merték megrendezni.


A verseny radikálisan korlátozza a Naszály hegyi dűlőkben élők, itt dolgozó telektulajdonosok mozgását, veszélybe kerülhet biztonságuk, egészségkárosodást szenvedhetnek,


Amennyiben döntésüket nem vonják vissza, érdekeinket érvényesíteni fogjuk.


A tiltakozást eddig 70 család, több mint száz ember képviseletében írta alá. Az aláírásokat bemutatom. Az aláírások gyűjtését folytatjuk.


Csontos Csaba


cimkék: váci mszpdr. Bóth János Fördős Attila váci önkormányzat képviselő-testület VácCsontos CsabaWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum