VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtó tájékoztató 2015.11.02. dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2015. november 2., hétfő

A közeli ünnepekhez sajnos illik az önkormányzattal foglalkozó 2. számú (gy) ÁSZ jelentés – nem hallgathatunk sorozatunk 8. része erről szól


 Sajtó tájékoztató 2015.11.02.


Az 1. számú jelentés a TÁVHŐ Kft-vel foglalkozott formailag, tartalmilag viszont a HOLDING-ot leplezte le. Aminek lényege az előző tájékoztatónkból, az Állami Számvevőszék megállapításai alapján:


„A holdingba szervezés során az elvárt megtakarítási célokat nem számszerűsítették. Kiderült, hogy az ellenőrzött időszakban kimutatható megtakarítás nem volt. Tehát csak duma volt a Holding alakításánál beígért hatékonyság növelés.”


„ Az ÁSZ jelentés a korábbi és a jelenlegi ellenzéket igazolja, mert mi akkor és most is elleneztük a Holding létét, mert nem indokolható gazdaságilag megszervezése, csak politikailag. S ez hova vezet, erről majd a másik ÁSZ jelentés adhat érzékelhető képet.”


Milyen ez a kép önkormányzatunk pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének
ellenőrzése alapján?


A második ÁSZ jelentés lényegi elemei:


A város vagyona 2011-2013 közötti három évben 3 milliárddal, 12.7 %-kal csökkent. Az adósság 2012. év végéig másfél milliárddal nőtt.
A város költségvetése állami támogatásokkal sem volt egyensúlyban a vizsgált években.


Kiemelten kockázatos volt a tartós részesedések értékesítésének döntési szabályszerűsége, a gazdasági szabályzatok hiányosságai és a törvényi előírások megsértése. Az integritás és az átláthatóság csak részben érvényesült a gazdálkodásban.


A Holding létrehozása törvénytelen volt: nem volt versenyeztetés és az önkormányzatnál kimutatott vagyon 222,4 millió Ft-tal csökkent.


Intézkedések szükségesek, a polgármester három, a jegyző 11(!) feladatot kapott.


Fördős úrnak lehetősége volt észrevételeket tenni a vizsgálati megállapításokra, de csak egy észrevételét fogadta el az ÁSZ.


Érdeklődéssel várjuk az előírt intézkedési tervet, s hogy a testületeket ne tudják megkerülni ismét, a pézügyi - ellenőrzési szakbizottság mindkét ÁSZ jelentést napirendre kívánja venni.


Várjuk a konzekvenciák levonását is, aminek nagy harcosa volt 2005-ben, az előző ÁSZ jelentésnél Fördős Attila, mikor ilyen megállapítások voltak az akkori jelentésben:


Akkor az ÁSZ megállapította, hogy 2001-2003 között az önkormányzati vagyon 135%-kal nőtt, a városnak likvid hitele sem volt, s mindezek országosan egyedülállóak.


Hol van már az önkormányzati aranykor?


Most csak egy lezüllött Fördős-rendszer keseríti és süllyeszti Vácot egyre lejjebb. Ha hagyjuk!


 S hova süllyedünk?


Szép példája a 2015. november 8-ra önkormányzati engedély alapján megszervezésre kerülő Rally a gombási - sejcei útszakaszon. Az itt élők előzetes megkérdezését, ellenzését, az ombudsman korábbi előírásait semmibe véve, az Alaptörvényre fittyet hányva a helyiekre erőltetik a rendezvényt. Úgy, hogy még a Jóistenhez sem fordulhatnak, mert azon a vasárnapon nem lehet megtartani a helyi kápolnában a délelőtti misét.


Szóval nemcsak vásárolni nem lehet vasárnap, hanem itt templomba sem lehet menni. S ez egy keresztény vezetésű önkormányzat. Végleg lelepleződtek. Ilyen tán még Rákosi alatt sem volt. Egy ilyen züllött diktatúrát Vác nem tűrhet el.


Mi a diktatúra ellenes munkánkat folytatjuk.


Dr. Bóth János 


cimkék: váci önkormányzat dr. Bóth János Fördős Attila váci költségvetés


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum