VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Vácra kerülhet a fehérvári Hóman-szobor
Felvitel dátuma: 2016. február 10., szerda

Az atv.hu tudósítása: A váci képviselő-testület egyik Fidesz-KDNP által delegált külsős tagja, Moys Csaba tegnap egy szakbizottsági ülésen bejelentette, hogy felvette a kapcsolatot a székesfehérvári Hóman Bálint Alapítvánnyal és arra kérte őket, hogy ne tegyenek le a meghiúsult projektről, hanem hozzák azt Vácra.


 

A képviselő azért döntött így, mert az önkormányzat ellenzéki politikusai nemrég a váci Hóman Bálint út névváltoztatását kezdeményezték. A város jegyzője a Magyar Tudományos Akadémiához fordult a kérdésben, majd a névadományozási bizottság kormánypárti többsége leszavazta az ellenzéki ötletet.
Úgy tudjuk, a baloldali politikusok a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén is felvetették a témát, a kormánypárti képviselők pedig hosszan ecsetelték Hóman Bálint elévülhetetlen érdemeit. Moys Csaba bejelentette: aláírásgyűjtésbe kezdett a városban, hogy az „emberek” véleményét is kikérje az utcanév megtartásával kapcsolatban.Közterületre vagy magánterületre


Az ellenzéki képviselők nyilatkozatot adtak ki a bejelentés miatt. „A Magyar Szocialista Párt Váci Szervezete, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület tagsága, a Demokratikus Koalíció Váci Szervezete és az Együtt - a Korszakváltók Pártja választókerületi tagsága egybehangzó, határozott tiltakozását fejezi ki az ellen a terv ellen, hogy Hóman Bálint emlékére szobrot helyezzenek el Vácott” – írják. 


A képviselők úgy tudják, Moys Csaba már egyeztetett is egy-egy közterületi és magánterületi elhelyezés lehetőségéről. A köztéri szobrot a Fidesz delegáltja szerint leginkább a börtön közelében kéne elhelyezni, mivel a néhai kultuszminiszter itt vesztette életét 1951-ben. Ha azonban ezt nem lehetne keresztülvinni bármilyen ellenállás miatt – mondta a szakbizottsági ülésen –, akkor lép életbe a „B” terv, amelynek értelmében magánterületen örökítik meg a történész emlékét.


„Amennyiben városunkban mégis szobrot kapna a Szálasi-féle nyilas parlament tagja, a zsidótörvények támogatásáról is elhíresült Hóman, egyértelművé válna, hogy Vácott szélsőjobboldali eszméket valló városvezetés uralkodik” – vélekednek nyilatkozatukban az ellenzéki politikusok.


Magyarországon egyedül Vácon viseli Hóman Bálint nevét közterület.


 

cimkék: váci mszp váci önkormányzat képviselő-testület VácMoys CsabaHóman Bálint


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Közös koszorúzás a budapesti Nagy Imre-emlékháznál
Az '56-os forradalom évfordulóján közösen koszorúzott Nagy Imre mártír miniszterelnök egykori budapesti lakóházánál, a II. kerületi Orsó utcában az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, a Magyar Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a Párbeszéd és a Szolidaritás egy-egy képviselője.

Molnár Gyula: Szabadítsuk fel Magyarországot!
Gyertek velünk, szabadítsuk fel Magyarországot, építsünk egy új köztársaságot! - szólította fel az ünneplőket a Magyar Szocialista Párt elnöke a pártnak az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján tartott megemlékezésén, Kaposváron.

Orbán szája mozog, de Rákosi beszél belőle

Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum