VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Tények és kérdések egy Hóman-ügyben tett közlemény kapcsán
Felvitel dátuma: 2016. február 29., hétfő

Tények és kérdések egy közlemény kapcsán


Meglepetéssel vegyes érdeklődéssel olvastuk az aláírás szerint Turai János által a Hóman-ügyben megfogalmazott ismételt közleményt, amelyet a Váci Zsidó Hitközség teljes tagsága nevében – minden bizonnyal befolyásolás mentesen – tett közzé az Elnök úr. A tartalom azonban több ponton is tévedéseket hordoz magában, melyeket tényszerűen és kérdéseinkre választ váróan az alábbiakban teszünk közzé.


1. Az „egy külsős bizottsági tag” a Fidesz-KDNP helyi jelöltjeként került be mind a Névadományozási Munkacsoportba, mind külsősként a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságba. Ezt a tényt vajon ismeri a közlemény írója?


2. Vajon honnan tudta az azonnali megkeresésre Fördős Attila rögtön, hogy SENKI sem kereste a Hóman Bálint Alapítványt Vácról? Bevallotta neki az általa bizottsági tagnak javasolt Moys Csaba, hogy hazudott? Fel sem merült, hogy a bizottsági tagokat, a városvezetést és a váciakat ezek szerint tudatosan félrevezető Moysot visszahívják megbízatásaitól?


3. A Turai úr által „éles hangúként” aposztrofált baloldali közlemény – tehát nem „indítvány”! – nem tartalmazta a Hóman út átnevezését, azt egy másik – valóban képviselői indítvány – javasolta.


4. Nem kilenc, hanem – két esztendős megszakítással - 15 éve van Hóman Bálint útja Vácnak! Vajon emlékszik-e a váci zsidóság, hogy ezt 2001-ben a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) önkormányzati képviselője, FÖRDŐS ATTILA jelenlegi polgármester javasolta, és jobboldali többségű képviselő-testület fogadta el?


5. Ismeri-e a Váci Zsidó Hitközség elnöke azt a tényt, hogy „éppen a jelenleg tiltakozó pártok politikusai” többségi időszakukba – 2005-ben – Kodály Zoltán útra változtatták a teljes Hóman utat?


6. És vajon tudja-e Turai úr, hogy aztán 2007 októberében ki javasolta ismét, hogy a mostani szakasz újra Hóman Bálint út legyen? Eláruljuk: ismét Fördős Attila – igaz, akkor már, mint Fidesz-KDNP képviselő.


7. Ismerik-e a közleménnyel egyetértők azt a tényt, hogy az „éppen a jelenleg tiltakozó pártok politikusai” a 2007-es visszanevezés után mennyi ideig voltak többségben (azaz, döntési helyzetben) a váci képviselő-testületben? Megmondjuk: még két évig sem. Mennyi ideje van többségben a jobboldali többség Vácott? Közel hét éve! Turai úr mégis a rövidebb ideig döntési helyzetben lévőket támadja, hogy miért nem léptek, miközben – a leírtak szerint – „Hitközségünk minden évben tiltakozott és követelte, hogy az utcát nevezzék át.” Azaz: két évben (összesen tehát kétszer) a baloldali, majd 2009-től (tehát legalább összesen hétszer) a jobboldali többség „nem tette semmit”.


8. A városvezetők által megígért bizottsági tárgyalások részleteiről vajon tudják-e városunk zsidó polgárai, hogy a Névadományozási Munkacsoport jelenlévő tagjai (Kriksz István elnök, Cservenák Péter, Manninger Gábor, Moys Csaba, Szalay Ákos, Váczy Károly) közül a február 9-i ülésen mindenki elutasította azt a javaslatot, hogy változzon meg a Hóman út neve? És ismerik-e azt a tényt, hogy még aznap a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság jelenlévő négy tagja (Kriksz István elnök, dr. Manninger Péter, Moys Csaba és Szalay Ákos) szintén egybehangzóan utasította el ezt?


9. Vajon hallottak-e arról a Váci Zsidó Hitközség tagjai, hogy az elnöküknek „határozott ígéretet” adó Fördős Attila a február 18-i testületi ülésen még szavazásra sem tette fel azt az indítványt, hogy nevezzék át a Hóman Bálint utat?


10. Végül: örömünknek adunk hangot, hogy mindezek ellenére Turai János elnök a váci zsidóság nevében kijelenti, hogy „Garanciát látunk arra, hogy Vác városának mai vezetése betartja korábbi ígéretét és végérvényesen hozzányúl a történelmi igazságtételhez.”


Legyen úgy, megvárjuk! 


cimkék: váci mszpdr. Bóth János Fördős Attila váci önkormányzat képviselő-testület VácHóman BálintTurai JánosVáci Zsidó HitközségWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum