VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2016.04.04. – dr. Bóth János, Kiss Zsolt
Felvitel dátuma: 2016. április 4., hétfő

Élt egy hónapot


Nem az igen szomorú csecsemőhalandóságról van szó, hanem Vác város költségvetéséről.
2016. február 18-án fogadtuk el, de 2016. március 15-ét követően, a helyi adók befizetése után lényegében megvalósíthatatlanná vált, értelmét vesztette az éves önkormányzati költségvetés.


A száraz indokok: az iparűzési adónál 170 mill.Ft arányos elmaradás van, a döbrögi sarcos kommunális adónál minimum 30 millió Ft az elmaradás, az ingatlan eladás  a tervezett 5-6 %-át éri el.


Hiába figyelmeztettünk, hogy a túlzott, s megalapozatlan bevételi terv komolytalanná teszi a kiadási elképzeléseket, s a váciakat nem kellene etetni felelőtlen ígéretekkel. Valóban másnapos, összehányt volt ez a költségvetés. Lassú a kijózanodás, bár jelei lassan jelentkeznek.


A márciusi ülésünkön eredetileg 14 fejlesztési ügyben terveztek felmentés kérést a testülettől, hogy az ügyek indulhassanak, aztán háromra tett Fördős úr javaslatot, bár ezeknek sem volt meg a pénzügyi fedezete. Aztán kapott olyan felhatalmazást, hogy kérjen állami könyöradományt a kieső bevételekre. Ilyenkor mindig elsírja azt az indokot, hogy mennyi helyi adót elvonnak tőlünk, s ezért sanyarú a sorsunk. Arról mélyen hallgat, hogy régen is volt elvonás a szocialista önkormányzat idején, mégsem kellett állami segítség. Akkor több mint kétszer ekkora volt a város költségvetése, s a jelenleginek nem volt kétszerese a helyi adó, s mégis működtünk, fejlődtünk. Természetesen gazdálkodtunk, s nem tartottunk el például 20-30 embert politikai alapon, hogy működjön a Fördős-rezsim.


 Odafigyeltünk a lehetőségekre, pályáztunk és nyertünk sok milliárd forintot.


Most mit látunk: a március 25-i Magyar Közlönyből megtudjuk, hogy több tíz milliárd forintot osztottak szét intermodális közlekedési fejlesztésekre, s a váci buszpályaudvar áthelyezése a vasút mellé nem szerepel a támogatott projektek között, pedig ilyen elfogadott tervünk van.  


A Kosdi úti körforgalomról is mély csend van, Tasó államtitkár úr ígért 50 millió Ft-os támogatása csak ígéret marad?


Ez várható a mobil gátnál is, amely projektet egyszer már a szocialisták elnyertek, s a Fidesz-KDNP elbénázott? Vác ma már szinte az egyetlen önkormányzat a Dunakanyarban, amely az árvíz ellen műszakilag nincs felkészítve a modern mobilgátas védelem révén.


A mélygarázsos, parkolásos káoszra már ki sem térek, a városvezetői impotencia legszebb, évek óta húzódó példájára.


Jön a turistaszezon is, már a télen kezdeményezetem, hogy tegyen rendet a város a főtéri bérleményeknél. Nem elég, hogy több tíz millós bérleti díj hátralékok vannak, de a bérlemények sem működnek. Elég a tér közepén lévő teraszra és az alatta lévő étteremre nézni, s a turistataszító helyzet mindent elmond: nincs gazdája a városnak. Sajnos.


Tisztelt Váci Polgárok, meddig tűrik még?


 dr. Bóth János


Kiss Zsolt: Népszavazás a Don Orbán-i maffia megállításáért


 A Fidesz kormány első intézkedéseinek egyike volt, hogy brutálisan megnehezítette a népszavazás kezdeményezésének lehetőségét Magyarországon.  Az MSZP nemcsak szolidaritással, hanem tettekkel is vállalja a népakarat képviseletét, ezért több kérdésben kezdeményezett népszavazást, melyek nagy része a Nemzeti Választási Iroda Fideszes tagjai miatt elakadt. Orbán Viktor fél a néptől, ezért választja a Nemzeti Konzultációkat több milliárd forintért - természetesen haveri cégek közreműködésével - a valós népszavazási kezdeményezések helyett. Anno 300 Ft vizitdíjért népszavaztatott, de a 3200 milliárd forint magánnyugdíjpénztári vagyon elvételéről, évi 100 milliárd forintnyi stadionépítésről, az oktatáspolitika értelmetlen központosításáról nem volt bátorsága érdemben megkérdezni az embereket, ahogyan a vasárnapi boltbezárásról sem. Hol a törvényeket változtatják egy nap alatt - ha a haveroknak osztott több százmilliárd Nemzeti Banki pénz saját alapítványaikba pumpálását kívánják elfedni -, hol verőlegényekkel akadályozzák meg Nyakó Istvánnak a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezését. Don Orbán és bandája polipszerű maffiaállamot épít, mindent és mindenkit maga alá gyűr! Ne hagyjuk!


Mi a baloldalon azért dolgozunk, hogy a nép visszaszerezhesse a népakarathoz való jogát. A mi kormányzásunk alatt a munkatörvénykönyve védte a munkavállalót, és lehetőséget adott a szakszervezeteknek a sztrájkra. Emlékezzenek vissza Gaskó úrra, aki folyamatosan vasutassztrájkkal fenyegette a baloldali kormányokat. Akkor még szabadon sztrájkolhattak jogaikért a pedagógusok és a kórházi dolgozók is. Több népszavazás volt az országban, melyek következtében a nép döntését végre kellett hajtaniuk a választott vezetőknek. Ez a demokrácia! A nép akarata!


A Fidesz - KDNP kormány látszatdemokráciát teremtett az országban, közben másolják az oroszországi oligarcha-modellt. Új hűbérúri rendszer épül az országban a magyar emberek pénzéből!


Elvették a játékautomatákat és odaadták Andy Vajnának, elvették a trafikokat és odaadták Lázár haveri körének, eddig 50-100 milliárd forintot vettek ki ellenőrizhetetlen külföldi cégeken keresztül a letelepedési kötvények értékesítéséből, melyekkel külföldi, nem magyar emberek rövid időn belül vízum nélkül szabadon mozoghatnak az Európai Unióban. Sokat hallani arról, milyen üzleti kapcsolataiknak éri meg, hogy Magyarországon 27 % az ÁFA, mellyel világelsők vagyunk. Szomorú, hogy „Szipogós” Habony fényűző élete a példa ma Magyarországon, aki állami vezetőkkel tárgyal, de  hivatalosan senki sem foglalkoztatja,  bejelentett jövedelme nincsen…..


Az MSZP és a demokratikus pártok, civil szervezetek feladata, hogy lehetőségeikhez mérten ne hagyják Don Orbán maffia polipjának terjeszkedését. Minden közvélemény kutatás azt mutatja, hogy az emberek látják ennek a kormánynak a hibáit. Nem erre szavaztak, de nem látják, hogyan lehet mindennek megálljt parancsolni!


Itt és most! Végre két kérdést sikerült „átverekedni” a Nemzeti Választási Irodán, és eljuttatni az aláírásgyűjtés szakaszába.


A földkérdésben és az állami vezetői bérplafon kérdésében elfogadott kezdeményezés közös ügyünk, ami mögé szervezetileg is felállunk. Együttműködve civilekkel, közös akarattal és aktivitással képesek vagyunk megszerezni a kiíráshoz szükséges aláírásokat. Másfél hónapunk van arra, hogy elmenjünk több százezer honfitársunkhoz, és kérjük tőlük a valódi népszavazás kezdeményezéséhez az aláírásukat. Nagy kihívás előtt állunk, ami azonban nem megoldhatatlan. A kampány jó lehetőség arra is, hogy felvegyük a kapcsolatot a támogatóinkkal, és megszólítsuk azokat, akik elégedetlenek a kormánnyal.


Itt most nem pusztán a földvagyon haveroknak történő átjátszásának megállításáról és nemcsak a brutális havi több millió forintos haveri fizetések lefaragásáról van szó, hanem a Fidesz Maffia Államának megállításának lehetőségéről is.


Állami földek eladásának tilalma: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?” (Gőgös Zoltán)


 Állami cégvezetők fizetésének korlátozása: "Egyetért Ön azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 2. számú mellékletében meghatározott gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló természetes személy havonta legfeljebb bruttó 2 millió forint összegű javadalmazásban részesülhessen?" (Kész Zoltán)


Aláírásaikat leadhatják Vácon a Zrínyi utca 9. szám alatti képviselői irodában minden hétköznap 8-12 óra között, délutánonként a város különböző forgalmas csomópontjaiban felállított kitelepülő pultoknál, a csatlakozott szakszervezetek és civil szervezetek vezetőinél,  Aki igényli, ahhoz házhoz mennek aktivistáink. Jelezze igényét a 06-20-745-91-15, illetve a 06-27-510-035 telefonszámokon, vagy a vac@mszp.hu e-mail címen.


 


cimkék: váci mszp sajtótájékoztató vác dr. Bóth János Kiss ZsoltWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum