VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2016.06.29.
Felvitel dátuma: 2016. június 29., szerda

dr. Bóth János:


A Magyar Szocialista Párt lezárta a helyi, a megyei és az országos tisztújítását, s közben összegyűjtött egy országos népszavazáshoz szükséges aláírás-mennyiséget, valamint rákényszerítette a Fidesz-KDNP-t a vasárnapi boltzár eltörlésére. Melyik párt tud hasonlót felmutatni kedves jobb- és baloldali fanyalgók?!
Az aláírásgyűjtéssel Kiss Zsolt választókerületi elnök külön, részletesen foglalkozik majd.


Szóval a szocialisták nekiindultak a 2018-as megmérettetésnek, mert az Orbán-rezsim és helyi, gyenge utánzata, a Fördős-Döbrögi-rezsim „károsanyag kibocsátása” egyre nagyobb, s egyre fojtogatóbb.


Házunk táján, Vácott a káosz már nehezen leírható. Pénzügyileg padlón vagyunk, jó, ha bérre futja. A közlekedési problémák a fejlődő országok világába visznek. A köztisztaságnál ott tartunk, hogy például a legutóbbi országzászlós ünnep előtt a püspök urat látták szemetet szedni itt a Dunaparton. A városban folyó esetleges, ritka építkezések súlyos konfliktusokkal terheltek, hergelve a közvetlenül érintett lakosságot. Az építési szabályzatok hosszú évek óta gondozatlanok, több főépítész bedobta a törölközőt, most sincs betöltve a státusz. Ugyanez a helyzet a TÁVHŐ Kft-nél. A jelenlegi városvezetés képtelen szakmailag és morálisan felnőni már hat éve a feladatához, a szakemberek menekülnek közelükből.


Rövid távú, előre vivő javaslataink, melyek enyhíthetnek az amúgy reménytelennek látszó helyzeten:


- Az idén, 2016-ban ne kelljen ismét kikényszeríteni az éves közmeghallgatás törvényes meghirdetését, időben szólunk.


- Mivel a kormány már nyolc éve nem ad bérfejlesztést az önkormányzati dolgozóknak, s most is az önkormányzatokra bízza ezt, javasoljuk, hogy a költségvetési egyensúly fenntartása érdekében az igen jelentős megbízási szerződésekre szánt összeget fordítsuk a főállású dolgozók fizetésének emelésére.


- Fogjuk vissza a rongyrázást, újabb testvérvárosi kapcsolatot ne kössünk, az ilyen jellegű kiadásokat mérsékeljük.  


- Tartsák be a törvényes beruházási, felújítási rendet, hogy átláthatóan és költségtakarékosan működjön e tevékenység. Kötelességük bemutatni például a Kommendáns Hivatal bérlakásokká történő átalakításának eddigi elszámolását a 11/2004.(IV.30.) számú rendelet szerint.


- Június vége július eleje a váci holokausztra való emlékezés időszaka. 72  éve a holokauszt során 1550 váci zsidó elpusztult vagy eltűnt. Vác az egyetlen település a világon, ahol Hóman Bálint nevét közterület viseli. Hóman történelmi felelősségét a magyar holokausztban az Akadémia is megállapította, így elkerülhetetlen a júliusi testületi ülésen az érintett közterület nevének megváltoztatása. Ezt kérte a Váci Naplóban a váci hitközség elnöke is. Ez ügyben a képviselők ismételt előterjesztése megtörtént. Tisztességi minimum ennek megszavazása.


Kiss Zsolt:


Tisztújítás volt az MSZP-ben, miközben 240 ezer aláírást gyűjtöttünk össze!


A nyilvánosság előtt szinte láthatatlan folyamat volt az MSZP tisztújítása, mert párttagjaink és szimpatizánsaink népszavazás kezdeményezéseinkkel (föld, bérplafon, vasárnapi boltzár), azok ismertetésével és a az aláírások összegyűjtésével voltak elfoglalva az elmúlt két hónapban.


Szervezetünk köszöni, jól van! Készen állunk a 2018-as kormányváltásra.  Köszönjük a rengeteg támogatást, melynek eredményeként a kormány felismerve korábbi hibás döntését, ismét lehetővé tette a vasárnapi nyitvatartását a boltoknak. Tovább folytatjuk a harcot a szakszervezetekkel közösen, hogy a munkavállalók ne dolgozhassanak többet egy hónapon belül két vasárnapnál, és dupla bért kaphassanak a vasárnap ledolgozott napokra.


Kész Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezését, hogy az állami vezetők ne kereshessenek 2 millió Ft-nál többet, 180 ezer ember támogatta az aláírásával.


A legtöbben, 240 ezer ember a földkérdést támogatta. Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettesének javaslatára egy népszavazás dönthetne arról, hogy a jövőben ne lehessen értékesíteni az állami termőföldeket.


Vác és a Vác környéki településekről 1600 ember támogatta aláírásával a kezdeményezéseket.


Mindeközben az MSZP tisztújítási folyamatában dr. Bóth Jánost választották a váci szervezet elnökének, Kiss Zsolt lett a Vácot és másik 33 települést magába foglaló választókerület elnöke. A megyét Trenka István irányítja és Vácról Faludi Zsófia lett a megyei vezetés egyik alelnöke.


Az MSZP országos vezetésére Molnár Gyula kapott felhatalmazást, vezetésével vág neki a 2018-as parlamenti választásoknak az MSZP szervezete.


Kiemelt ügyként kezeljük Vácon a hulladékgazdálkodás problémáját.


Az emberek értetlenül állnak, hogy miért nem kaptak szemétszállítási csekket, és hogy kinek, mikor, és mennyit kell majd fizetniük.


A kormány kapkodva és értelmetlenül szervez át egy nagyon fontos szolgáltatási kört, melynek vélhetően ismét a haverok helyzetbehozása a célja. Mi más indokolná azt, hogy teljesen ellehetetlenítik a hulladékgazdálkodással foglalkozó állami és önkormányzati cégeket. Míg a szocialista városvezetés idejében nem volt szemétdíj, addig most van, nem is kevés, sőt a kommunális adót is a duplájára emelték, mégis napról napra, hónapról hónapra él a szemétszállítást és begyűjtést végző cégünk. Ez nem rezsicsökkentés, ez felelőtlenség!  Júliusban további tízmilliókkal kell támogatnunk a városi tulajdonban lévő hulladékgazdálkodási Kft-t, melyet a váci polgárok adóforintjaiból kell kifizetnünk, mert a folyamatos veszteséges működés miatt törzstőkét kell emelnünk. Követeljük, hogy a kormány a valós problémákkal foglalkozzon, és teremtsen átlátható, kiszámítható és ésszerű szabályozást a hulladékgazdálkodás területén.


Mindannyian, egy nemzetként, hazafiként örülünk a Magyar Labdarúgó Válogatott sikereinek!


 Az MSZP továbbra sem ért egyet don Orbán stadionépítési hóbortjával, hogy a kis falvakban több ezres, a magyar emberek adóztatásából, milliárdokért építsenek stadionokat, de mellszélességgel támogatja a megyeszékhelyeken a többfunkciós épületek (stadion, atlétikai pálya, közösségi tér, rendezvényközpont) létesítését.


Vác városában szégyenteljes a stadion állapota, ezért támogatjuk annak felújítását. Mindannyiunk kötelessége, hogy egy ilyen építmény állaga ne romoljon, hanem folyamatos karbantartás, tervezett felújítás mellett, mindenki számára használható legyen. Szeretnénk, ha felnőtt, profi labdarugó csapatunk nem Dunaújvárosban, hanem Vácon játszhatná hazai mérkőzéseit.                                              


                                                                                                                      Kiss Zsolt


                                                                                                       választókerületi elnök, önkormányzati képviselő


 


cimkék: váci mszpKiss ZsoltVácváci képviselő-testületdr. Bóth János
Kapcsolodó dokumentumok:
Baloldal20160627.doc
Baloldal20160627.pdfWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum