VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Dr. Bóth János SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA 2016.08.10.
Felvitel dátuma: 2016. augusztus 10., szerda

KÖTELESSÉGÜNK ÉS FELELŐSSÉGÜNK!


A baloldali frakció kötelességét teljesíti, amikor az érvényes törvények betartására szólítja fel a városvezetést, a polgármesteri hivatalt.


2016. július 14-én közmeghallgatás volt, ahol 22 váci polgár szólalt meg, és várta kérdéseire az érdemi válaszokat. A magyar önkormányzati törvény szerint 15 napon belül a kérdést feltevőknek választ kell kapniuk. Ilyenről nem tudunk. Volt, aki a határidőn túl kapott egy semmit mondó választ, de a többség még ilyet sem. Pedig a város honlapján is megtekinthető a közmeghallgatás jegyzőkönyve, aminek alapján megállapítható, hogy helyben minimális válaszadás történt.


Fel kell szólítanunk a város vezetését, hogy végezze el törvényben meghatározott feladatait, és el kell járnunk a Kormányhivatalnál is, hogy szereztessen érvényt a törvénynek.


Az előbbieknek megfelelő folyamatok a demokrácia szempontjából fontos formai követelmények, hogy legyen működési terepe az önkormányzatiságnak, mert e nélkül tartalmi kérdésekről sem eshet szó. Vagy ezért csinálják ill. nem csinálják?


Például: A törökhegyiek képviselője az M2-es út országhatárig történő továbbépítésével kapcsolatban igen fontos kérdéseket tett fel, melyről a váci képviselők sem tudtak, és olyan kép kezd kirajzolódni, hogy itt a hivatal ill. számunkra ismeretlen vezetői döntése a testületet kihagyná a folyamatból. Sőt a sunyiság rendkívüli mértékét jelzi, hogy a városi honlapon a közelmúltban közzétették az új Helyi Építési Szabályzat tervezetét, mely ezt a kérdést is érinti, de Fördős úr egy szóval sem említette a közmeghallgatáson, hogy augusztus 19-ig lehet véleményezni. Miért hallgatják el? Netán az ostobaság mellett más mutyi is van a dologban?


Néhány napja Fördős úr sajtótájékoztatót tartott, melyen szólt a vigalomról és az új vasúti aluljáró elöntéséről.


 A Fördős által közölt  vigalmi 200 ezres látogatottság még Rákay Filip nagyotmondását is felülmúlta, s azt igazolta, hogy nem jár Fördős úr az emberek közé, a vigalomban sem. Mindhárom nap részt vettem a rendezvényen és a résztvevők száma a tavalyit sem érte el. Ezt személyesen állapítottam meg, nem bújtam más szervek mögé. Ennél súlyosabb a rendkívüli időjárás, a globális felmelegedés okozta helyi gond.


A 2016. július 14-i testületi ülésen kérdést tettem fel a helyi klímapolitikával kapcsolatban, hogy egyáltalán van-e? Azt a döbbenetes választ kaptam, hogy van, és a környezet- és természetvédelmi csoport foglalkozik vele. E válasz is mutatja azt a sötétséget, mely a jelenlegi városvezetést jellemzi környezetvédelmi és klímakérdésekben. Mindenesetre írtam az irodának egy e-mailt, hogy tájékoztasson, mint képviselőt a helyi klíma politikáról. Azóta is várom a választ. Pedig igen fontos ügyről van szó.


Nézzük az azóta bekövetkezett aluljáró és állomás csapadékvíz elöntést! 


Tudta a város vezetése, hisz Fördős úr tán ’98 óta képviselő, hogy a csapadék vízelvezetés az állomás rekonstrukciója előtt is gondot jelentett nagy esőzéseknél. Az állomás rekonstrukció révén a burkolt felületek nagyságrenddel nőttek, a korábbi természetes szikkasztó hatás már nem működhet. Önmagában ez a tény is indokolta volna a csapadékvíz elvezetési kapacitás növelését, nem beszélve a szélsőséges időjárás adta további terhelésről. Nem lehet csak az államra mutogatni, mint beruházóra. A városnak is lett volna tennivalója, ha értő és felelős vezetése van. De mit várhatunk azoktól, akik a 2009-ben a szocialisták által előkészített mobilgátas árvízvédelmi pályázatot is tönkretették, és az újabbról is hazudoznak, hogy ez év végére a Gombás patakig meg lesz, s ma még sehol sem tartunk. Itt is a klímaproblémáról van szó, hogy felhívjam a városvezetés figyelmét. Míg korábban kb.10 évente volt „nagy víz”, most sűrűbben, váratlanul előállhat. Eddig szerencsénk volt, de meddig?!


A témánál és fontosságánál maradva: a klíma probléma kezelésének meg kell jelennie az előbbiek miatt és ezen túlmenően is a Helyi Építési Szabályzatban. Megjelent a szabályzatban a klíma probléma?! Költői kérdés, de még kísérletet teszek erre a lehetséges fórumokon.


dr. Bóth János


cimkék: váci mszpdr. Bóth János Fördős Attila váci önkormányzat képviselő-testület VácWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum