VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
Felvitel dátuma: 2016. szeptember 30., péntek

A nagytestű kutya támadott, a polgármester hallgatott


Város az ebek harmincadján


Kérdeztek a váci képviselők


A szeptember 22-i képviselő-testületi ülés napirendi sora után nyílt lehetőség az ülésen témaként nem szereplő közérdekű ügyekben elmondandó képviselői hozzászólásokra és kérdésekre, ahol a nagy port felkavart deákvári kutyatámadás is többször szóba került.


Az előző ülésen feltett kérdésekre adott válaszok hol tárgyszerűek, hol mellébeszélőek voltak. Pár információ ezek közül:


- az M2-es Váctól a határig történő felbővítése kapcsán jelenleg a tervezési munkák előkészítési folyamata zajlik – magyarán: 2022-ig nem lesz belőle semmi;


- Krauze István (DK) sürgetésére a Munkaügyi központnál már nem égnek a lámpák nappal és a Burgundia városrészben kicseréltek egy törött aknafedelet;


- hiába a lakók panasza, a bölcsődeépítés helyszínére továbbra is a Domb utca-Bauer utca sarkán lévő terület van megpályáztatva.


Az új kérdések sorát dr. Bóth János (MSZP) indította. Elsőként a nagy port felvert deákvári kutyatámadásokra kérdezett rá (erről lentebb részletesen írunk), majd egy csapadékelvezetési problémát említett meg. Furcsának tartotta, hogy a Téglaház dűlőnél tervezett közlekedési tükör ötletét a szakbizottsági többség elvetette, illetve, hogy nem kapnak a váciak tájékoztatást az M2-es Váctól északra történő bővítési terveiről. Végül rákérdezett a Helyi Építési Szabályzat módosítási ütemtervére, valamint szóvá tette, hogy nagyon sokan úgy kaptak értesítést a népszavazásról, hogy a címző nem vett tudomást az utcaelnevezésekről.


A fideszes sajnálja, hogy idén nem dübörögnek az autók


Balkovics Péter (Fidesz) sajnálattal említette, hogy idén nem lesz autóverseny a sejcei területen.


Krauze István kérte, hogy a buszpályaudvaron már régóta nem működő közkutat javítsák meg, majd a képviselőtársa által említett kutyatámadásról érdeklődött a jegyzőnél.


Vácy Károly többek között megemlítette, hogy a Kétfarkú Kutyapárt által a városban elhelyezett plakátok mennyire uszítóak és szennyezik a környezetet.


Ferjancsics László (Együtt-Lokálpatrióták) rákérdezett, hogy a 2013-as vihar miatti növénykárok – például a kidőlt fák – mikor, hol lettek pótolva, majd a buszmegállók és a STOP táblák útburkolati jeleinek hiánya miatt emelt szó, illetve a polgármestert megszólítva hozta szóba a kutyatámadásokat.


Matkovich Ilona (SZAVAD) az egyre szaporodó városi rendezvények okán szorgalmazta annak szabályozását, hogy ezek meddig tarthatnak éjszaka, illetve milyen hangerővel zavarhatják a polgárokat.


Kiss Zsolt (MSZP) a Mobilitási hétre hívta fel a figyelmet az általa viselt pólóval is és kérte, hogy 2017-ben a város vásároljon környezetbarát autót. Majd az útjavítások helyzetéről kérdezett és szorgalmazta, hogy erősebb harcot folytasson a város a parlagfű ellen. Végül a vasúti megállók elhanyagoltsága ellen emelt szót.


Támadó és hallgató nagykutya


Mint emlékezetes, augusztusban Deákváron egy nagytestű, vélhetően kaukázusi fajtájú szürkésbarna kutya megtámadott több kiskutyát, melyek komoly orvosi ellátásra szorultak, az egyikük azóta már nem él. Mint azóta kiderült, a kutyát nem őrizték kellő gondossággal, így az többször kiszökött egy Szivárvány utcai családi ház udvaráról. Ekkor történtek a brutális támadások. Az egyik szétmarcangolt, „Ördős” nevű tacskó gazdija szerint négy műtétet hajtottak végre a sérült eben, melyek összköltsége megközelíti a kétszázhetvenezer forintot, amiből a támadó kutya családjától százezer forintot kapott. Nemrég egy polgármesteri sajtótájékoztatón Fördős Attila közüggyé emelte ezt a kérdést, előadta, hogy a pletykákra reagálva jelzi, nincs kutyája.


A képviselő-testületi ülésen több képviselő is kérdéseket tett fel az ügy kapcsán, elsősorban Fördős Attila polgármesternek. Íme, néhány ezek közül:


- Kérdezem polgármester úrtól, hogy van-e az ön családjában kutya, ha van, hol tartják?


- A választásokkor Fördős Attila azt állította, hogy a Szivárvány utcában lakik, így kérdezem, van-e valamilyen köze a kutyához, ismeri-e a tulajdonosát?


- Követte-e, hogy mi lett a megtámadott kis kutyusokkal, él-e mind, illetve lett-e maradandó egészségkárosodásuk?


- Van-e tudomása arról, hogy a megtámadott egyik kutya gazdája a kutya összes, a támadásból következő egészségügyi, így műtéti költségeket nem kapta meg a támadó kutyát tartó családtól?


A polgármester egyik feltett kérdésre sem válaszolt, csupán megismételte, nincs kutyája. Az egyik képviselő emlékeztette a polgármestert, hogy korábban volt két nagytestű kutyája. (Erről a tényről éppen Fördős Attila beszélt pár éve.)


 


cimkék: váci mszpdr. Bóth János Fördős Attila váci önkormányzat képviselő-testület VácVácy KárolyBalkovics PéterFerjancsics LászlóMatkovich IlonaKiss ZsoltWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum