VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

MSZP frakció – Sajtótájékoztató Vác 2011. február 21.
Felvitel dátuma: 2011. február 21., hétfő
Antidemokratikus és dilettáns működés jellemezte a február 17-i testületi ülést, ha nem is látszott ez most annyira szembetűnően.

„Eredmények”, melyekről részletesebben szólunk a továbbiakban:

1. A koalíció repedezik, nem tudtak városfejlesztési bizottsági elnököt választani Gyombolai Péter helyére, s ennek más, súlyosabb következményei is lettek.

2. A kormányzó többség által elfogadott költségvetés egyensúlya virtuális, csak papíron létezik, a leépülés költségvetése lesz.
Még a minimális jobbá tételt sem értették, komoly erőfeszítéseket kell még tennünk, hogy a város működőképes maradjon.

3. A Holdingolás folytatódott lassan rendszeressé váló korrekciókkal, illetve egy pofátlan finanszírozású, összetételű felügyelő bizottság megválasztásával.

4, Zárt ülésen, a korábbi demokratikus hagyományokat brutálisan megsértve, külsős bizottsági tagokat választottunk úgy, hogy egyetlen szocialista jelölt sem lett megválasztva, egyeztetés sem igen volt előtte. Meg is lett az erdménye: két bizottság most törvénybe ütközően működésképtelen, egy bizottság pedig nincs még teljesen feltöltve.

Ismét ügyrendi szabálytalanságok a hatalom birtokában

Mivel a képviselő-testület többsége nem hagyta jóvá a külsős bizottsági tagok választásának nyilvános ülésen történő tárgyalását, így a baloldalt sújtó egyenlőtlen tájékoztatási lehetőségeink miatt csak általános megállapításokat adhatok közre. A napirend tekintetében pont ezek az általánosságok aggasztanak bennünket továbbra is.
Mindaddig, amíg a külsős bizottsági helyek elosztása az önkormányzati kampánytevékenység kifizetését szolgálja, veszélybe kerül a bizottságok szakmai döntéseinek hatása, azokon keresztül a város működőképessége.
A politikai egyeztetés teljes hiánya következtében a bizottságok működésének akadályozása, és súlyos ügyrendi szabálytalanság is történt. Nem sikerült a Városfejlesztési Bizottság élére képviselői lemondás következtében új elnököt választani, ami a bizottság működését ellehetetleníti. A Művelődési és Oktatási Bizottságban megüresedett képviselői hely eggyel kevesebb külsős bizottsági tag eskütételét teszi lehetővé, így a döntés felülvizsgálatára a Kormányhivatalhoz vagyunk kénytelenek fordulni. A lehetséges 18 külsős bizottsági helyből 14-et a FIDESZ, 2-t a KDNP és 1-et a JOBBIK tölt be, egy tag választása még hátra van az Egészségügyi Szociális és Lakásügyi Bizottságban. A baloldal láthatóan kimaradt, de ennek ellenére a konstruktivitásunk érzékeltetésére 2 tag megválasztását is támogattuk.
Nem árulok zsákbamacskát azzal, ha most borítékolom, hogy a felelőtlen kapkodó városirányítás miatt hamarosan rendkívüli testületi ülés összehívására kerül sor.
Megjegyzem, ha a bizottsági működés során a szakmaiságot a politikai erőfölény fogja uralni, abból a város érdekében nem születhetnek majd jó döntések. Az általunk felajánlott konstruktív ellenzéki szerep érvényesítésére csak abban az esetben vagyunk képesek, ha arra szakmai és politikai fogadókészség is mutatkozik. A város érdekében viselt hozzáállásunkat mutatja, hogy mi eddig sem éltünk azzal a lehetőségünkkel, hogy a bizottsági működést ellehetetlenítsük a határozatképtelenség eszközével. Erre minden bizottságban meg lett volna a lehetőségünk. De mi szocialisták vagyunk a magunk józan baloldali értékei mentén.


Vác,2011.02.21.

MSZP frakció

cimkék: váci mszp frakció váci Holding váci önkormányzat váci képviselő-testületVác város költségvetéseBizottságokWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum